peoplepill id: yosef-elron
YE
Israel
1 views today
3 views this week
Yosef Elron
שופט בבית המשפט העליון

Yosef Elron

The basics

Quick Facts

Intro
שופט בבית המשפט העליון
Places
Work field
Gender
Male
Place of birth
Haifa
Age
69 years
The details (from wikipedia)

Biography

יוסף אלרון (נולד ב-20 בספטמבר 1955) הוא נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה. בפברואר 2017 נבחר לכהן כשופט בבית המשפט העליון.

ביוגרפיה

יוסף אלרון נולד במעברת "מחנה דוד" שבחיפה. הוא הצעיר מבין תשעת ילדיהם של צדיקה ועובדיה, שעלו לישראל ממוסול שבעיראק בשנת 1951. למד בבית הספר היסודי "נירים" וביולי 1973 סיים את לימודיו התיכוניים בבית הספר "תיכון ערב חדש" בחיפה. בשנים 1973–1977 שירת בצה"ל והשתחרר בדרגת סגן. לאחר מכן נסע ללונדון, שם עבד במסגרות ביטחוניות שונות עד לשנת 1980. בשנת 1982 הוסמך למשפטים (LL.B.) באוניברסיטת באקינגהם שבאנגליה. בשנת 1983 חזר לישראל והחל להתמחות במשרדי עורכי דין בחיפה - סולומון ליפשיץ ושות', גורי סובול ושות' ולאחר מכן בפרקליטות מחוז חיפה. בשנת 2001 הוסמך במדעי החברה (M.A) בתחום "מינהל ביטחון לאומי" במרכז לביטחון לאומי, הפקולטה למדעי החברה, אוניברסיטת חיפה.

בשנת 1985 סיים את ההתמחות במשפטים והוסמך כעורך דין. החל קריירה משפטית כעורך דין עצמאי בתחומים הפלילי והאזרחי, במשרד שפתח במדרחוב נורדאו, בשכונת הדר בחיפה, אותו ניהל עד שנת 1994. במרץ 1994, לאחר 8 שנים שבהן עסק בעריכת דין, התמנה לשופט בבית משפט השלום בחיפה, וכיהן במשרה זו עד לשנת 2003. בשנת 1995 עבר בשירות המילואים ליחידת בתי הדין הצבאיים, וכיהן במסגרת זו כשופט בבית הדין הצבאי במחוז הצפון.

ביולי 2003 נבחר לשופט בבית המשפט המחוזי בחיפה. החל משנת 2005 דן כאב בית דין במגוון רחב של כתבי אישום בעבירות חמורות, בכלל זה עבירות רצח, עבירות מין חמורות, מתן שוחד ועבירות ביטחוניות. אלרון עמד בראש מספר הרכבים של תיקי פשע חמור, דן במאות רבות של תיקים וכן שימש כאב בית דין לערעורים פליליים.

משנת 2010 החל לכהן כשופט צבאי במילואים בבית הדין הצבאי לערעורים בדרגת סא"ל. באותה שנה השתתף בתוכנית "השופט כמנהל" של הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, ובשנת 2012 נטל חלק בתוכנית הכשרה לנשיאים ולסגני נשיאים, אף היא מטעם הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. במרץ 2012 קודם לכהונת סגן נשיא בבית המשפט המחוזי בחיפה, ולאחר פרישתו של סגן הנשיא, השופט אילן שיף, היה אחראי, בין היתר, על המחלקה הפלילית בבית המשפט המחוזי. ביוני 2013 התמנה לנשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, והחל את כהונתו ב-4 ביולי באותה שנה. החל מאוגוסט 2014 מכהן אלרון כיושב ראש ועדת הבחינות של לשכת עורכי הדין, הממונה על שאלון בחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין.

כהונתו כשופט בבית משפט השלום

במהלך כהונתו כשופט בבית משפט השלום בחיפה דן השופט אלרון בתיקים בעלי חשיבות רבה, הן מבחינת הסוגיות המשפטיות, והן בהתייחס לסוגיות המוסריות והערכיות שנדונו בהם.

מספר החלטות ופסקי דין בולטים מכהונתו כשופט שלום:

  • חקירת סיבת מוות של קטינה חוסה במעון לאחר שהובהלה לבית החולים, חס"מ 18/99.
  • הרשעת יועץ טבעוני והומאופת בפלילים - דיון בנושא הרפואה המשלימה ועיסוק בפקודת הרופאים.
  • קבלת "ראיה נוספת" לאחר הכרעת דין מרשיעה, וזיכוי הנאשם לאחר קבלת ראיה נוספת.
  • מתן צו המחייב חשוד בביצוע עבירה לבצע בדיקת דם לגילוי מחלת האיידס - דיון בסוגיית הפגיעה בחירותו לאור חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
  • עובד בכיר ב"הסתדרות החדשה" וחבר בהנהגתה, אשר נאשם במסירת מסמך, הנחזה כנכתב בידי סמנכ"ל חברה, בעת שעובדי החברה ניהלו מאבק נגד הנהלתה.
  • הרשעת הקאדי, זכי מדלג', אשר כיהן בבית הדין השרעי בחיפה ובעכו, בעבירות של שקר ושיבוש הליכי משפט.

כהונתו כשופט בבית המשפט המחוזי

בשנת 2003 נבחר אלרון לשופט בבית המשפט המחוזי בחיפה.

החל משנת 2005 ועד לשנת 2012 כיהן כאב בית דין בקשת רחבה של כתבי אישום הנוגעים בעבירות חמורות, כאשר הוא זוכה להערכה על האופן בו הוא מנהל את הדיונים תוך הקפדה על הנהלים, ביעילות וברוגע, בכלל זה: תיקי פשע חמור, עבירות רצח, עבירות מין חמורות, מתן שוחד ועבירות ביטחוניות.

בין היתר, ישב בהרכב ערעורים אזרחיים, ודן בעתירות מנהליות.[1][2]

פסקי דין בולטים

תיקים פליליים רבים אשר בלטו בחומרתם ובהיקפם נדונו בפני השופט אלרון, בין אם בשבתו כדן יחיד ובין בפני הרכבים בראשותו, תיקים אשר הפרשיות שבהם הסעירו את הציבור, בשל חומרתם הרבה והאכזריות של הנאשמים בביצוע עבירות אלה. כך, דן בעניינו של העבריין רוני פרץ, רוצח קשישים סדרתי בקרית אתא, אשר שתיים מקורבנותיו נרצחו בבתיהן ושניים נשדדו בבתיהם ונגרמו להם חבלות גופניות, בציינו:"כפי שהוכח בפנינו, ניתן על נקלה לרשום כאות קלון  על מצחו של הנאשם את דבר היותו "רוצח סדרתי" לכל עניין ודבר, אשר מתוך ארבעת קרבנותיו, שתי קשישות אינן בין החיים, לאחר שמצאו את מותן הטראגי תחת מסת ידיו המגואלות בדמן. שני קורבנותיו האחרים שרדו אך בנס את התנהגותו המפלצתית ואת רגעי האימה..."

כך גם בעניינו של איבתור אבשלומוב, אשר הורשע ברצח גרושתו, לאחר ששפך על המנוחה חומר דליק והציתה למוות.

דן בתיקי רצח רבים נוספים, אשר בבולטים שבהם הורשעו הנאשמים הבאים:

  • לאוניד ג'ילין הורשע ברצח גרושתו בחבטות פטיש, לאחר שנקבע שאף על פי שהיה חולה נפש, היה כשיר לעמוד לדין.
  • אילן גדו הורשע ברצח אשתו בעת שהיו בהליכי גירושין, ונקבע שאין מקום לענישה מופחתת בשל מצבו הנפשי. משכך, הוחלט לגזור עליו מאסר עולם.
  • עיסאם ניג'אם רצח את בתו ביריות אקדח, בעת ששהו יחד ברכב, וזאת על רקע "כבוד המשפחה" ואי הסכמתו כי תינשא לבחיר ליבה.
  • ולדימיר זכרוב הורשע ברצח גרושתו ואם ילדיו עמם התגורר, לאחר שחנק אותה ארוכות, דקר אותה בבטנה, ביצע חתכים בעור פניה והטיח את ראשה עד כדי גרימת חבלות בגולגולתה.
  • עדנאן סבעאנה הורשע ברצח שני קורבנותיו אחר שירה בהם מטווח קצר בעת שהיו ברכבם.
  • רחל נקר הורשעה יחד עם אחר ברצח לאחר חניקת הקורבן תוך שימוש ברצועת כלב.
  • פיוטר רבינוביץ' שרצח את המנוחה באכזריות תוך שקשר את ידיה ורגליה והותיר אותה כפותה מתחת למיטתה שבועות רבים עד שנתגלתה גופתה.
  • פטר גפן רצח את המנוחה במהלך שוד אלים בביתה, הכרעת הדין התבססה בין היתר על ממצאי DNA, שנמצאו תחת ציפורני המנוחה שנאבקה בנאשם בטרם הכריע אותה למוות.
  • יורי סוליימנוב הורשע ברצח ביריות אקדח של שומר לילה במפעל באזור התעשייה בקיסריה. הכרעת הדין התבססה בין היתר על DNA שנמצא על בדלי סיגריות שנמצאו בזירת הרצח.

אלרון שפט גם בתיק "השוטרים הנוקמים" בנהריה שהואשמו בהטמנת מטעני חבלה שכוונו לעבר גורמים עברייניים, וביניהם מי שהוגדר על ידי המשטרה כראש ארגון פשיעה בנהריה.

על כל אלו ניתן להוסיף ולהזכיר את התיקים הביטחוניים, בהם תיקו של אמיר מחול ואחר של אליאס ג'ריס, וכמו כן, עבירות שוחד והלבנת הון חמורות ורחבות היקף של מי ששימש בתפקיד בכיר בחברת החשמל, אשר כהן. תפ (חי') 4039/05 מד"י נ' אשר כהן.

לצד זאת, לא היסס השופט אלרון לזכות נאשמים אשר נאשמו ברצח כמו במקרה של ודיע לחאם, ובעבירות מין חמורות שהתעורר ספק באשמתם: תפ"ח 3491-08-12, תפ"ח (חי') 3027/06.

נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה

ביוני 2013 נבחר השופט אלרון לנשיא בית המשפט המחוזי בחיפה.

אלרון הביע דאגה מכך, שקיים חוסר אמון רב בקרב הציבור במערכת המשפט בכללותה, וציין מספר פעמים כי יש לחתור להשבת אותו אמון במערכת, שכן זו תלויה בו. לטענתו, הציבור חייב לראות, כי מערכת המשפט עושה את מלאכתה על הצד הטוב ביותר, ויש לפעול לייעול הפעילות של המערכת, כך שנגיע למצב שבו הציבור ירגיש בתרומתה.

בסמוך לכניסתו של אלרון לתפקיד הנשיא, נפתח בבית המשפט המדור לשירות הקהל, שנועד לעזור ולשפר את פעילות המערכת, דבר העולה בקנה אחד עם תפיסתו של אלרון, כי בית המשפט הוא מערכת שנועדה לשרת את הציבור, וכי הוא מאמין באפקטיביות של עשייה, אך הוא גם מדגיש את אחריותם של השופטים. לדבריו, לא די בשיפור הממשק המנהלי, שבין ציבור המתדיינים ועורכי הדין לבין בית המשפט, ואין זה מספיק לייעל את פעילות הפקידות העובדת בבית המשפט, גם השופטים צריכים לחתור לשיפור, ובד בבד גם להשבת האמון במערכת - דיונים יעילים והוגנים, בהם יתאפשר לכל אדם למצות את זכותו להכרעה קרובה וברורה, הם הדרך שבה יוכלו שופטים לתת שירות טוב יותר לציבור. כמו כן, לשיטתו של אלרון, נכון גם לעורכי הדין תפקיד חשוב בהשבת אמון הציבור במערכת, ויש ביכולתם לעזור ולהחזיר למקצוע את המקום הראוי לו.

באירוע השנתי של יחידת תביעות, מחוזות חוף וצפון במשטרת ישראל, שנערך באוקטובר 2013, פנה הנשיא אלרון לקציני המשטרה, וציין את תפקידה החשוב של משטרת ישראל, על כל זרועותיה בשמירה על שלטון החוק ועל הסדר הציבורי ואמר: "הציבור נושא את עיניו אליכם, אל רשויות התביעה ואלינו, בתי המשפט, בתקווה שיהיה בכוחנו לבלום את תופעות העבריינות והבריונות ברחובה של עיר, תופעות הפוגעות ברכושו ובכבודו של האזרח לא פעם, תוך התאכזרות יוצאת דופן לחסר הישע, לחלש ולקשיש. וכבר נאמר לא אחת, כי חברה נבחנת על פי יחסה לחלשים שבה. אכן, האחריות לניהולו התקין של ההליך הפלילי ולסיומו בתוך זמן סביר מוטלת על בית המשפט. אולם, למותר לציין, כי נדרש שיתוף פעולה של כל הגורמים המערכתיים השותפים למלאכת אכיפת שלטון החוק - כדי להביא להצלחת המהלך".

אלרון שב ומדגיש את חשיבות הקשר עם האזרח וציין, לא אחת, כי חשוב להבין איך הדברים נראים מנקודת מבטו של אותו אזרח, שעבורו, "המפגש עם בתי המשפט הוא, לא פעם, מפגש טעון ומרגש, ולעתים המפגש הדרמטי בחייו", לדבריו. בית המשפט, לתפיסתו של אלרון, מהווה נקודת מפגש ראשונה במעלה של האזרח עם רשויות החוק השונות שבה נבחן האמון של האזרח בהן, מבחן שמתקיים מדי יום ומדי שעה בהיכלות המשפט, ושתוצאותיו תלויות במידת ההגינות שהאזרח חש, שאותה הוא זכאי לקבל מצד הממשל בצומת המפגש ביניהם בבית המשפט.

פעילות נוספת במערכת בתי המשפט ומטעמה

  • באפריל 2012 התמנה השופט אלרון לראש הצוות המייעץ לעניינים פליליים המטופלים על ידי הלשכה המשפטית בהנהלת בתי המשפט.
  • ייצג את בתי המשפט המחוזיים מול חברת "מקינזי", אשר נשכרה לבחון ולייעל את עבודת שב"ס (דצמבר 2012).
  • חבר בוועדה לניסוח נוהל "שמיעה רציפה בפלילים" בראשות שופט בית המשפט העליון צבי זילברטל (ספטמבר 2013).
  • יו"ר הוועדה לעדכון טופסי "בקשה לדחיית דיונים" לבקשת נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס (אוקטובר 2014).
  • יו"ר צוות "יישום יעדים ומדידה" במסגרת התוכנית האסטרטגית של הנהלת בתי המשפט (אוקטובר 2014).
  • חבר "ועדת האינטגרציה", בראשות מנהל בתי המשפט, של הוועדות השונות של התוכנית האסטרטגית (נובמבר 2014).
  • יו"ר צוות ההיגוי לכנס השופטים של שופטי ישראל (ירושלים, אוגוסט 2015) וממונה על השתלמות נשיאים וסגני נשיא, תוכנית ההשתלמות והנחייתה, יוני 2016.
  • יו"ר ועדות האיתור לכהונת נשיא בתי משפט: בית משפט השלום מחוז דרום בספטמבר 2014, מחוז ירושלים במרץ 2015, נשיא בתי המשפט במחוז מרכז בספטמבר 2015, וכמו כן, חבר בוועדות האיתור לכהונת נשיא בתי המשפט מחוזי מרכז-לוד באוקטובר 2013 ולכהונת נשיא בית המשפט המחוזי ירושלים בנובמבר 2015.
  • חבר פנ"ה - פורום נשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור (אוקטובר 2016 ואילך).

שופט בית המשפט העליון

בפברואר 2017 אישרה הוועדה למינוי שופטים את מינויו לבית המשפט העליון פה אחד, למרות התנגדותם של כמה משופטי בית המשפט העליון, שסברו כי הוא "לא קורץ מהחומר שממנו עשויים שופטי עליון". ולבסוף תמכו בו, בישיבה בה מונה עם עוד שלושה שופטים. הוא צפוי להיכנס לתפקיד זה ב-26 באוקטובר 2017.

ממאמריו

  • "השופט החוקר על-פי חוק חקירת סיבות מוות", תשי"ח - 1958, ספר שמגר - מאמרים, חלק ב', ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין, תשס"ג - 2003
  • "קבלת ראיות שלא על פי סדר הדין" - ספר עדי אזר ז"ל - המשפט, כרך י"ב - כתב עת לענייני משפט בית הספר למשפטים המסלול האקדמי, המכללה למינהל, התשס"ז - 2007
  • "תסקיר מבחן ותסקיר קורבן: שיקולים משפטיים ואתיים", ספר "סוגיות בפסיכולוגיה, משפט ואתיקה בישראל, אבחון, טיפול ושיפוט", הוצאת דיונון, 2008
  • "חוות דעת פסיכיאטריות מנוגדות - השיקולים שבבסיס ההכרעה השיפוטית", בתוך: סוגיות יישומיות בפסיכולוגיה משפטית - הוצאת פרובוק, 2011

קישורים חיצוניים

מנאומיו:

הערות שוליים

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Yosef Elron is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Yosef Elron
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes