peoplepill id: mohmmadali-jadidoleslam
MJ
6 views today
7 views this week
Mohmmadali Jadidoleslam
Photographer and collectivist

Mohmmadali Jadidoleslam

The basics

Quick Facts

Intro
Photographer and collectivist
Work field
Gender
Male
Age
72 years
The details (from wikipedia)

Biography

محمدعلی جدیدالاسلام (زادهٔ ۱۷ فروردین ۱۳۳۱ در تبریز)، عکاسِ پرتره و مجموعه‌دار اهل تبریز است. او با دارا بودنِ ۹۵۰ دوربین عکاسی، بزرگترین کلکسیونر دوربین‌های عکاسی در ایران است. علاوه بر دوربین، جدیدالاسلام دارای مجموعه‌ای از عکس‌های قدیمی از دوران قاجار نیز می‌باشد.

زندگی‌نامه

محمدعلی جدیدالاسلام در سال ۱۳۳۱ در «کوچهٔ حاج سید حسن» واقع در محلهٔ راسته کوچه در خانواده‌ای که با شغل عکاسی مأنوس بود، به دنیا آمد. همزمان با پایان دوره ششم ابتدائی نزد احمد کیابخت به آموزش عکاسی گمارده شد. جدیدالاسلام که تا به حال ۱۰ تألیف و ترجمه، ۷ مقام جشنواره‌ای و ۵۰ نمایشگاه را در کارنامه کاریش دارد، همزمان با عکاسی، آموختن نقاشی را هم در سال ۱۳۴۳ زیر نظر استادش باجالانلو شروع کرد. وی بعدها داوطلبانه معلمی پایه اول ابتدایی را انتخاب کرد و دوره‌ای را در روستای دیزج‌علی‌قلی‌بیگ از توابع هشترود به تدریس پرداخت. او در حوادث ۲۹ بهمن تبریز، حاضر بوده و تعدادی عکس از آن واقعه ثبت کرده‌است. جدیدالاسلام در سال ۵۷ راهی تهران شد تا در انستیتو تربیت مربیان امور هنری تهران مشغول تحصیل شود.

جدیدالاسلام در سال ۱۳۶۲ برای اولین بار آتلیهٔ عکاسی‌اش را دایر نمود. علی سلیمی از اولین مشاهیری است که جدیدالاسلام از وی عکس گرفته‌است. چندی نگذشت که رسام نخجوانی برای تصویربرداری از شهریار، جدیدالاسلام را انتخاب نمود. این امر باعث شد که به توصیهٔ برادرش عکاسی از پرترهٔ هنرمندان را آغاز کند. جدیدالاسلام تاکنون ۱۵۰۰ پرتره از هنرمندان تبریز، تهران و حتی باکو عکاسی کرده‌است.

هر چند پیش از این وی در رشته‌های طبیعت و نیز مستند اجتماعی نیز عکاسی کرده‌است؛ اما پرتره، تخصص اصلی وی در عکاسی است. جدیدالاسلام دارای تخصص بالائی در نورپردازی در پرتره است که خودش این را مدیون آموزش‌های رسام نخجوانی می‌داند.

کلکسیون

او دارای بزرگترین کلکسیون دوربین‌ها در ایران به تعداد ۹۵۰ دستگاه دوربین عکاسی است. بزرگترینِ آن‌ها دوربین فانوسی است که ۲۴ در ۱۸ فیلم می‌خورد و کوچکترینِ آن‌ها نیز دوربین‌های جاسوسیِ کارخانهٔ مینوکس و لایکا هستند. قدمت برخی از این دوربین‌ها به ۱۵۰ سال می‌رسد. بعد از جدیدالاسلام، اصغر بیچاره صاحب بیشترین دوربین عکاسی در مجموعهٔ خود است. این دو مجموعه دار، روی هم دارای بیش از ۱۷۰۰ دوربین هستند.

از جمله وسایلِ موجود در مجموعهٔ وی می‌توان به لنزهای فوکلاندر، شنایدر، زایس، دوربین‌های قطع متوسط هاسل بلاد، زایسیکون، کوداک، رولیفیلکس، رولی کد، برونیکا، بوچرز (انگلیس)، دوربین‌های ۳۵میلی‌متری، انواع لایکا (با آرم حک شده رایش سوم)، نیکون، کانون، پنتاکس، کنتاکس، روبوت و انواع دوربین‌های جاسوسی، دوربین‌های استریوسکوپ برای عکاسی سه بعدی در نگاتیو و دوربین‌های فوری قدیمی اشاره کرد.

به مناسبت یکصدمین سال تأسیس بلدیهٔ تبریز نمایشگاهی از عکس‌های قدیمی جدیدالاسلام در محل نمایشگاه بین‌المللی تبریز دایر گردید. دیدار نوین، شهردار وقت تبریز از این نمایشگاه و گفتگوی وی با شهردار تبریز، جرقهٔ اولیهٔ موزهٔ شهرداری را زد. نوین دستور داد رسول جدیدالاسلام برادر محمدعلی جدیدالاسلام، عکس‌ها و وسایلی را از مناطق شهرداری جمع‌آوری کرده و اولین موزهٔ بلدیّه در کشور تأسیس گردد. وی ۱۵۰دستگاه دوربین عکاسی قدیمی به همراه تعدادی عکس به موزهٔ شهرداری اهدا کرد.

وی علاوه بر دوربین، دارای مجموعه‌ای از عکس‌های قدیمی مربوط به دوره قاجار است که شامل بیش از ۲۰۰۰ قطعه عکس اصل دوره قاجار، بیش از ۳۰۰ قطعه فیلم‌های شیشه‌ای از زمان قاجار و پهلوی اول، بیش از ۱۰۰ حلقه فیلم ۱۳۰ ساله با موضوع قالی‌های قدیمی که اکنون در اختیار موزه فرش تهران است، می‌باشد. جدیدالاسلام در سال ۱۳۹۲، مجوز گشایش نخستین موزه خصوصی عکس‌های تاریخی کشور را اخذ کرد.

جستارهای وابسته

  • تاریخ عکاسی در ایران
  • کلکسیون

منابع

  1. «900 دوربین عکاسی در کلکسیون محمد علی جدیدالاسلام». تبیان. ۲۵ خرداد ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۱۶.
  2. «انسان‌شناسی، علمی‌ترین رشته علوم انسانی و انسانی‌ترین رشته در علوم است». سایت انسان‌شناسی و فرهنگ. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ آوریل ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۱۶.
  3. «آئین بزرگداشت «محمدعلی جدیدالاسلام» در تبریز برگزار می‌شود». ایلنا. ۱۶ شهریور ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۱۶.
  4. «زندگینامه محمدعلی جدیدالاسلام». تبیان. ۲۰ آذر ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۱۶.
  5. «یک فنجان قهوه با محمد علی جدیدالاسلام/اینجا دوربین‌ها سخن می‌گویند». شهریارنیوز. ۹ آذر ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ نوامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۹ مارس ۲۰۱۶.
  6. «عکاسخانه». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۳-۳۰.
  7. «صدور مجوز نخستین موزه خصوصی عکس‌های تاریخی کشور». isna.ir. ۲۰۱۳-۰۵-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۳-۳۰.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Mohmmadali Jadidoleslam is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Credits
References and sources
Mohmmadali Jadidoleslam
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes