peoplepill id: michal-sapir
MS
Israel
2 views today
3 views this week
Michal Sapir
Israeli translator

Michal Sapir

The basics

Quick Facts

Intro
Israeli translator
Places
Gender
Female
Birth
Place of birth
New York City, United States of America
Age
59 years
The details (from wikipedia)

Biography

מיכל ספיר (נולדה ב-1966) היא מוזיקאית, סופרת ומתרגמת ישראלית.

ביוגרפיה

מיכל ספיר נולדה בניו יורק בשנת 1966, כשהוריה שהו בעיר לשם לימודי הדוקטורט בכלכלה של אביה, עמוס ספיר, בנו של פנחס ספיר, שר האוצר באותה עת. בהיותה בת שנה חזרו הוריה לישראל, למלחמת ששת הימים, ואביה נפצע קשה במלחמה והפסיק את לימודי הדוקטורט. היא גדלה בשכונת אפקה בתל אביב.

את שירותה הצבאי החלה בגלי צה"ל אך פרשה מרצונה מהקורס ועברה ליחידה 8200. ביחידה פגשה את אלון ידגר, וב-1986, לאחר שחרורם מצה"ל הקימו, יחד עם גיל סמטנה, את להקת "אפור גשום". ב-1987 הצטרף ללהקה אורן רביב, וב-1988 עודד שכטר ואורן קפלן.

קיבלה תואר ראשון בתורת הספרות ובאנגלית באוניברסיטת תל אביב. ידגר פרש מהלהקה, ובשנת 1990 פרשו רביב, קפלן וסמטנה, ובמקומם הצטרפו ערן רייס, ערן מלכי, סיגל קלרמן ואורן בן נון. סגנון הפוסט פאנק המלנכולי של הלהקה השתנה ונהיה כבד יותר. בשנת 1991 התפרקה הלהקה. ספיר המשיכה לדוקטורט בספרות השוואתית באוניברסיטת ניו יורק, ובמקביל ללימודיה הקימה שם להקה חדשה בשם "Fluffy", יחד עם הגיטריסט ניקולאס ורנס והמתופף דייוויד מסיוניס. זו הייתה להקת רוק גותי, אפל ואגרסיבי, שהוציאה סינגל בודד, ומיד לאחר צאתו שינתה את שמה לאחד השירים המופיעים בו, "Baby Tooth". הלהקה הוציאה סינגל נוסף ודיסק אחד, ולאחר מכן מיעטה בהופעות והתפרקה. ספיר עזבה את הלימודים ועברה ללונדון, שם הקימה את להקת Zero Balancer שהתפרקה לאחר זמן קצר. ספיר עבדה כמתרגמת וכתבה לכתב העת "סטודיו" ועיתונים אחרים על אמנות, קולנוע ומחול. בשנת 2005 השלימה את הדוקטורט, שעסק בדימויים של נפילה בספרות המודרנית.

ב-2005 ספיר ניסתה את כוחה כזמרת סולנית, וחזרה עם פרויקט סולו אקוסטי, בשם "Moon Pilot". תחת שם זה הוציאה אי.פי בן ארבעה קטעים בשם "Exposures Taken At 7 Minute Intervals" ("חשיפות שצולמו במרווחים של 7 דקות"). הצלחתם של השירים "Satellite Life" ו"Hypnotoxic" שהופיעו בו הביאו לסדרת הופעות מצליחות, בעיקר בישראל ובלונדון, שהסתיימו ב-2010. כמו כן, ב-2006 התאחדה "אפור גשום" להופעה אחת.

ב-2008 הוציאה את הקלטת "פברואר" של "אפור גשום" על גבי דיסק, בתוספת חומרים שהוקלטו בין השנים 1991-1988 וטרם ראו אור. היא החלה בכתיבת הביוגרפיה של סבהּ, וזו יצאה לאור בשנת 2011, בהוצאת ידיעות ספרים, בשם "היש הגדול: ביוגרפיה של פנחס ספיר". בשנה זו חזרה ספיר לישראל.

בנובמבר 2012 הקימה ספיר הרכב חדש של "אפור גשום", לאחר 22 שנה בהן הלהקה לא הייתה פעילה. ההרכב כלל את ספיר ושכטר, ואליהם צורפו שי לוינשטיין בגיטרה ופסנתר ואביב ברק בתופים. ההרכב הוציא סינגל ראשון ומצליח מאלבום חדש בשם "מבפנים", שנכתב בעקבות פרויקט של ארגון "בצלם" ועוסק בחווית המפגש עם מציאות חייהם של הפלסטינים בגדה המערבית.

בתחילת 2013 הוציאה הלהקה סינגל שני בשם "ליקוי ירח", שבו הוזכר שמה של הלהקה, ולאחריו את האלבום המלא, "מבפנים". האלבום כלל שירים בעברית ובאנגלית, ביניהם גרסאות חדשות לשירים "Satellite Life" ו"Hypnotoxic" שהופיעו בפרויקט הסולו של ספיר, "MOON PiLOT". ב-1 במרץ באותה שנה הושק האלבום בהופעה בלבונטין, בה התארח הגיטריסט המקורי של הלהקה, אלון ידגר.

בשנת 2018 יצא לאור ספר סיפורת ראשון פרי עטה, "הריקוד המודרני".

היא פעילה במסגרת התנועות "אנרכיסטים נגד הגדר" ו"תעיוש" ותומכת BDS. בשנת 2019 חתמה על עצומה שאורגנה על ידי ארגון: "Artists for Palestine UK"שמטרתה לאפשר את חופש הביטוי של ארגוני החרם אל מול "הדיכוי החקיקתי" הגרמני (שהגדיר את ה-BDS כתנועה אנטישמית), וזאת בכדיולאפשר לתנועה לפעול כנגד ישראל.

בין היתר מציינת העצומה כי הם מחזיקים בדעות משותפות עם 240 יהודים וחוקרים ישראליים שלאחרונה הגדירו שלוש מטרות לארגוני החרם: סיום הכיבוש, שוויון מלא לערביי ישראל וזכות השיבה לפליטים הפלסטינים.

משפחתה

לספיר אח מבוגר ממנה, בועז, איש תוכנה, ואח צעיר ממנה, איתי, היסטוריון של האמנות שחי בפריז. בראיון בשנת 2009 סיפרה ספיר שהיא לסבית. אחד משיריה, "Hypnotoxic", עוסק בגיל ההתבגרות ומתחיל במילים: "Wake up and make up your mind / Are you a boy or a girl".

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Michal Sapir is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Credits
References and sources
Michal Sapir
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes