peoplepill id: ira-vigdorchik
IV
Israel
8 views today
8 views this week
Ira Vigdorchik
Israeli rhythmic gymnastics coach

Ira Vigdorchik

The basics

Quick Facts

Intro
Israeli rhythmic gymnastics coach
Places
Work field
Gender
Female
Place of birth
Moscow, Moscow Governorate, Russian Empire, Duchy of Moscow
Age
60 years
The details (from wikipedia)

Biography

אירה ויגדורצ'יק (נולדה ב-8 במרץ 1964) היא מאמנת נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית, לשעבר, בין השנים 2006–2016, 2017–2021. מאמנת נבחרת רוסיה בהתעמלות אומנותית קבוצתית בין השנים 2023-2021. מאמנת ראשית במועדון עירוני להתעמלות חולון, החל משנת 1988.

קריירה מקצועית

ויגדורצ'יק עוסקת באימון התעמלות אמנותית כ-35 שנה, ונחשבת מומחית בתחומה.

לדבריה, ילדותה ברוסיה המסוגרת והאנטישמית גרמה לה להבליט את יהדותה לאחר עלייתה ארצה, ולשאוף להגיע להישגים בתחום הספורט עבור מדינת ישראל.

בשנת 1988, ייסדה ויגדורצ׳יק את מועדון עירוני חולון, המונה כ-300 מתעמלות ברמות שונות, וכלל עשרות מתעמלות שייצגו את מדינת ישראל באליפויות עולם ואליפויות אירופה, ביניהן איילת זוסמן, עדי שטרום, קרן קסטנבאום, מורן שאשא, ליטל מרון וליטל באומוול. המועדון ייסד בישראל את גרנד פרי חולון ואת גרנד פרי אילת, ואירח את אליפות אירופה בהתעמלות אומנותית בשנת 2016.

מתוך מועדון עירוני חולון להתעמלות אומנותית, ישנן 6 מתאמנות שהגיעו לגמר אולימפי. באולימפיידת בייג׳ינג ב-2008, הגיעו במקצה הקבוצתי רחלי ויגדורצ׳יק, מריה סבנקוב, ורוניקה ויטנברג ואלונה דבורניצ׳נקו. לגמר באולימפיידת טוקיו ב-2020 הגיעה אופיר דיין למקצה הקבוצתי. כמו כן, תחת אימונה והנחייתה של ויגדורצ׳יק, הגיעה אירה ריסינזון, המתעמלת הראשונה במדינת ישראל שזכתה במדליות באליפויות אירופה ואליפויות עולם, לגמר האולימפי באולימפיידת בייג׳ינג ב-2008.

בשנת 1994, יצאה נבחרת ישראל, על בסיס המועדונים עירוני חולון והפועל ראשון לתחרות קבוצתית ראשונה בהתעמלות אומנותית ג׳וניור בסלוניקי יוון. בשנת 1997, בפעם הראשונה במדינת ישראל, יצאה נבחרת ישראל בוגרות, על בסיס מועדון עירוני חולון, לאליפות אירופה ביוון, וסיימו במקום השמיני בגמר התחרות.

בשנת 2006, התמנתה ויגדורצ׳יק למאמנת ראשית של נבחרת ישראל בוגרות, וכבר באותה שנה הגיעה הנבחרת לגמר אליפות אירופה במקצה קבוצתי, בתחרות שנערכה במוסקבה, רוסיה. בשנת 2007, באליפות העולם שהתקיימה בפטרס, יוון, הגיעה הנבחרת בהשתתפות ויגדורצ׳יק, סבנקוב, ויטנברג, דבורניצ׳נקו ופיסצקי לגמר במקום השישי, והעפילה לראשונה לאולימפיידה.

נבחרת ישראל בהתעמלות אומנותית השתתפה בתחרויות רבות מסביב לעולם תחת אימונה, והגיעה להישגים רבים כולל זכייה במדליות בתחרויות חשובות.

הישגיים בולטים בקריירה

כמאמנת אישית

  • מדליית זהב של אירה ריסינזון, בגימנסיאדה בקאן, צרפת בשנת 2004
  • מדליית ארד של אירה ריסינזון, בתחרות אוניברסיאדה, בבלגרד, סרביה בשנת 2009
  • מקום חמישי של אירה ריסינזון, באליפות העולם, במיו, יפן בשנת 2009

כמאמנת נבחרת ישראל קבוצתית

אליפויות אירופה

  • מדליית ארד באליפות אירופה בתחרות קרב רב ב-2014
  • מדליית כסף במשחקי אירופה ב-2015.
  • מדליות זהב, כסף וארד באליפות אירופה ב-2016
  • מדליית זהב באליפות אירופה 2020
  • מדליית ארד, כסף וזהב באליפות אירופה ב-2021

אליפויות העולם

  • באליפות העולם בפטרס שביוון ב-2007, זכתה נבחרת ישראל במקום שישי בשני גמרים, והעפילה לאולימפיידת 2008. הנבחרת כללה את ויגדורצ׳יק, סבנקוב, ויטנברג, דבורניצ׳נקו ופיסצקי.
  • באליפות העולם באיזמיר שבטורקיה בספטמבר 2014, זכתה נבחרת ישראל במדליית הכסף בתרגיל האלות. הנבחרת כללה את קושבצקי, מיירין, לבינה, פילו וליחבר, וזכתה בתוצאה של 16.983 נקודות, אחרי נבחרת ספרד (17.433 נקודות) ולפני נבחרת בלארוס שהגיעה למקום השלישי (עם 16.6 נקודות). זהו הישג השיא של הנבחרת בענף זה, נכון לרגע הזכייה. בנוסף, סיימה הנבחרת גם במקום החמישי בתרגיל הקרב רב בתוצאה של 33.766 נקודות, ובמקום השישי בתרגיל 3 כדורים ו-2 סרטים בתוצאה של 16.850 נקודות.
  • באליפות העולם בשטוטגרט שבגרמניה בספטמבר 2015, סיימה נבחרת ישראל במקום ה-6 בקרב רב. בנוסף, סיימה במקום ה-5 בתרגיל עם 5 סרטים ובמקום ה-6 בתרגיל עם 2 חישוקים ו-4 אלות.
  • באליפות העולם בבאקו שבאזרבייג׳ן בשנת 2019, סיימה נבחרת ישראל בהשתתפותן של דיין, קרמקנקו, שפושניקוב, בן רובי, וקסמן ורייץ במקום השישי בקרב-רב, ובמקום הרביעי בתרגיל כדור.

אולימפיאדות

  • ויגדורצ'יק אימנה את נבחרת ישראל, שכללה את קטיה פיסצקי, רחלי ויגדורצ'יק, ורוניקה ויטנברג, מריה סבנקוב ואלונה דבורניצ'נקו, לקראת אולימפיאדת בייג'ינג 2008, וסיימה את תפקידה כמאמנת הנבחרת אשר סיימה במקום השישי בתחרות הקרב רב.
  • בשנת 2014 חזרה לאמן את הנבחרת, שכללה את אלונה קושבצקי, אידה מיירין, קארינה ליחבר, יובל פילו ויקטרינה לבינה לקראת אולימפיאדת ריו דה ז'ניירו אולימפיאדת ריו 2016, בה הנבחרת העפילה לגמר וסיימה במקום השישי.
  • באולימפיאדת טוקיו 2020 הובילה את נבחרת ישראל שכללה את אופיר דיין, יאנה קרמקנקו, קארין וקסמן, נטלי רייץ ויוליה טלגין

בנובמבר 2021 עברה למוסקבה לאמן את נבחרת רוסיה לקראת לאולימפיאדת פריז 2024. במאי 2023, חזרה ויגדורצ׳יק לישראל, ובימים אלה היא מאמנת באגודת עירוני חולון ומעבירה מאסטר-קלאס בארץ ובעולם והרצאות בתחומי מצוינות, איתור ופיתוח כישרונות, תפקוד במצבי לחץ, התמודדות עם כישלון וכן את סיפורה האישי.

שערוריות במהלך הקריירה

לאורך תקופת אימונה הרבתה ויגדורצ'קי להתנסח באופן שנוי במחלוקת, ועוררה כותרות רבות בתקשורת בשל התבטאויותיה וגישותיה למתאמנות.

לפני המשחקים האולימפיים בריו 2016 פורסם כי ויגדורצ'יק בעטה באחת מחברות הנבחרת והסערה אף העמידה בספק את נסיעתה לאולימפיאדה. ויגדורצ'יק טענה כי מדובר בקנוניה שנועדה לאפשר למאמנת אחרת לצאת במקומה לאולימפיאדה. בעקבות המקרה הוקמה ועדה שלא מצאה דופי בהתנהלותה של ויגדורצ׳יק, ובסופו של דבר היא טסה עם המשלחת לברזיל.

בספטמבר 2016 לאחר תום האולימפיאדה, הסתיים חוזה ההעסקה שלה. במרץ 2017, היא שוב מונתה לתפקיד מאמנת הנבחרת. חודשים לאחר מינויה החלו ניסיונות להדיחה. ויגדורצ'יק טענה כי מדובר בניסיון פוליטי, והחל מאבק בינה ויו"ר האיגוד רז פלד. המאבקים נמשכו חודשים רבים וכללו שימוע שנערך לויגדורצ'יק ובהחלטה של 7 נגד 6 להדיחה. ויגדורצ'יק פנתה לבית הדין לעבודה בתביעה לבטל את פיטוריה ולתת סעד זמני נגד הפיטורים. לאחר שבקשתה נדחתה ערערה ויגדורצ'יק לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וב-1 במרץ 2018 קבע הרכב של חמישה שופטים כי נפלו ליקויים משמעותיים בפיטוריה, והיא הוחזרה בצו בית משפט לאימון נבחרת ישראל עד להכרעה בתיק. במקביל כונסה אספה כללית של איגוד ההתעמלות ובה הוחלט על הדחתו של פלד מתפקידו ומהנהלת איגוד ההתעמלות.

כחודש לפני הופעת המשלחת במשחקים האולימפיים בטוקיו 2021, נחשפה קלטת אשר ממנה עולה כי היא לכאורה ניסתה לחבל בסיכויי נציגת ישראל לזכות במדליה בתחרות האישית. הנהלת האיגוד החליטה עקב הסמיכות הגדולה למשחקים האולימפיים לטפל בנושא רק לאחר תום המשחקים. ויגדורצ'יק לא הכחישה את הדברים אך כינתה אותם פייק ניוז.

דמותה בתרבות הפופולרית

דמותה שימשה כבסיס לסדרת מערכונים בסדרה "אנחנו במפה" של שלישיית מה קשור. הסדרה הציגה מאמנת קשוחה של נבחרת התעמלות אומנותית בשם זינה. ויגדורצ'יק זעמה על הגחכת דמותה וטענה כי הדמות מציגה אותה ואת יתר מאמני הנבחרת כאכזריים, וכי היא שוקלת לתבוע את יוצרי הסדרה על הוצאת לשון הרע.

חיים אישיים

ויגדורצ'יק התגוררה במוסקבה עד עלייתה לישראל ב-1979. היא הייתה נשואה לאייזיק ויגדורצ'יק ולהם 3 ילדים. בשנת 2017 התגרשה וכיום היא מתגוררת עם בן זוגה אילן אזבי. בתה רחלי ויגדורצ'יק היא מתעמלת ומאמנת התעמלות אמנותית. ויגדורצ׳יק בוגרת מכון וינגייט לחינוך גופני מחזור 88׳.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Ira Vigdorchik is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Credits
References and sources
Ira Vigdorchik
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes