peoplepill id: ehsan-mazandarani
EM
Iran
2 views today
2 views this week
Ehsan Mazandarani
Iranian journalist

Ehsan Mazandarani

The basics

Quick Facts

Intro
Iranian journalist
Places
Work field
Birth
Age
40 years
The details (from wikipedia)

Biography

احسان مازندرانی(۱۳۶۴-شیراز) روزنامه‌نگار، دانش‌آموخته دانشکده خبر وابسته به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و مدیرمسوول اسبق روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است که از چهره‌های نزدیک به هاشمی رفسنجانی محسوب می‌شود. تخصص وی در رسانه‌ها گفت و گوهای چالشی و نگارش گزارش‌های تحلیلی دربارهٔ جریان‌های سیاسی ایرانی است.

وی از اعضای شوراهای دانش آموزی استان فارس در دوره اصلاحات و مسوول ستاد دانش آموزی سیدمحمدخاتمی (ائتلاف گروه‌های هجده‌گانه اصلاحات) در جریان انتخابات ریاست جمهوری هشتم سال ۱۳۸۰ در شیراز بود. مازندرانی فعالیت در حوزه رسانه را از هجده سالگی از طریق گذراندن دوره‌های آموزشی ایرنا در شیراز آغاز کرد و سال ۱۳۸۳ در آزمون ورودی کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد اسلامی رشته علوم ارتباطات اجتماعی گرایش روزنامه‌نگاری واحد شهرستان جهرم فارس پذیرفته شد. وی دبیر خبرگزاری پانا استان فارس، سرپرست خبرگزاری ایلنا استان فارس و همکاری با روزنامه‌هایی خبرجنوب، نیم نگاه و افسانه را تا سال ۱۳۸۴ در کارنامه خود در شهر شیراز دارد.

در جریان انتخابات ریاست جمهوری نهم در دوره‌های اول و دوم به عنوان مسوول رسانه‌های ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در شیراز فعالیت کرد. او پس از پذیرش در آزمون سراسری و مصاحبه دانشکده خبر ایرنا، از ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد انصراف و به تهران آمد و با روزنامه‌هایی چون آفتاب یزد، اسرار، کارگزاران سازندگی، اعتماد، شرق، آرمان امروز و سایت‌های خبری بهارستان تهران و جمهوریت همکاری پیوسته و ناپیوسته داشته‌است.

وی در سال ۱۳۸۹ موفق به دریافت مدرک کارشناسی خبرنگاری گرایش استراتژیک از دانشکده خبر شد و در سال ۱۳۹۳ رتبه سوم آزمون وردی کارشناسی ارشد دانشکده خبر ایرنا رشته خبرنگاری حرفه‌ای بین‌المللی شد. عنوان پایان‌نامه مازندرانی در مقطع کارشناسی ارشد، سیاستگذاری خبری جمهوری اسلامی ایران است. وی در دوره نخست احمدی‌نژاد هم‌زمان با فعالیت در رسانه‌ها، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده خبر بود که به دلیل انتشار مطلبی در روزنامه اعتماد در سال ۱۳۸۶ با شکایت افراد همسو با دولت نهم در دانشکده خبر همچون روح‌الله احمدزاده کرمانی و وحید یامین پور تحت تعقیب قرار گرفت اما در نهایت پرونده او مختومه شد.

این روزنامه‌نگار ایرانی در ابتدای سال ۱۳۸۸ به دعوت جواد دلیری سردبیر فعلی روزنامه همشهری به روزنامه فرهیختگان دعوت شد و سفرهای استانی میرحسین موسوی را پوشش داد. او در سال ۱۳۹۰ به پیشنهاد افشین محمدی مدیرمسوول وقت روزنامه فرهیختگان معاون سردبیر روزنامه دانشگاه آزاد شد. پس از برکناری عبدالله جاسبی از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۹۰ با دستور فرهاد دانشجو نخستین اخراجی دانشگاه آزاد لقب گرفت. اخراج او از روزنامه فرهیختگان باعث شد تا با دستور آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس هیئت امنا و هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی از فروردین سال ۱۳۹۱ مشاور مطبوعاتی هیئت امنای آن دانشگاه شود.

در همان سال به پیشنهاد شرکت هواپیمایی ایرآسیا در مالزی برای انتشار مجله فارسی خطوط هوایی این ایرلاین به کوالالامپور رفت و حدود هشت ماه در جنوب شرق آسیا زندگی و پنج شماره از این مجله را منتشر کرد تا اینکه به دلیل تحریم‌های سال ۲۰۱۲ علیه ایران و تعطیلی مسیر کوالالاپور به تهران به پایتخت بازگشت و معاون سردبیر روزنامه اعتماد شد. مازندرانی در اسفندماه سال ۱۳۹۱ به همراه بیست روزنامه‌نگار دیگر به اتهام عضویت در صفحه فیس بوک جامعه روزنامه‌نگاران ایرانی متشکل از هشتصد خبرنگار، روزنامه‌نگار و عکاس خبری بازداشت و پس از هجده روز در بیست اسفند ماه آزاد شد. برخی منابع علت اصلی بازداشت مازندرانی را تولید و انتشار عکس آزادی مهدی هاشمی بهرمانی فرزند هاشمی رفسنجانی در روزنامه اعتماد اعلام کردند.

وی از جمله روزنامه‌نگاران حامی کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بود و از فروردین همان سال ستاد خبری و اطلاع‌رسانی این کاندیدای احتمالی را به همراه تعداد دیگری از روزنامه‌نگاران راه انداخت و پس از ردصلاحیت هاشمی از حسن روحانی حمایت کرد. در نهایت بعد از به قدرت رسیدن اعتدالیون و اصلاح طلبان در خرداد ۱۳۹۲، با حکم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به مدیر مسئولی روزنامه فرهیختگان رسید. وی اولین انتصاب در دانشگاه آزاد اسلامی پس از برکناری فرهاد دانشجو بود و برخی این موضوع را یادآوری اخراج مازندرانی به فرهاد دانشجو تحلیل می‌کردند. در ابتدای ریاست حمید میرزاده بر دانشگاه آزاد اسلامی برای مدتی مسوولیت مرکز اطلاع‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی را هم برعهده داشت. اخراج هفت نفر از فعالان ستادهای انتخاباتی سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف از روزنامه فرهیختگان باعث انتشار حواشی زیادی علیه وی شد.[۱] پس از حضور علی اکبر ولایتی و فرهاد رهبر در دانشگاه آزاد اسلامی حدود یکصد نفر از فعالان رسانه‌ای از رسانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی اخراج شدند اما رسانه‌های تندروی اصولگرا نسبت به انعکاس آن توجهی نشان ندادند.

احسان مازندرانی از ابتدای سال ۱۳۹۳ با حکم اکبر ترکان مسوول راه اندازی خبرگزاری شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شد و خبرگزاری فرینا را راه اندازی کرد. او هم‌زمان عضو شوراهای راهبردی فرهنگی و اجتماعی، رسانه و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی بود. معاونت اجرایی و معاونت اقتصادی دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و مشاور امور رسانه رئیس دفتر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره هاشمی رفسنجانی از دیگر سوابق این روزنامه‌نگار به‌شمار می‌رود.

حضور وی در روزنامه فرهیختگان با موج از حملات رسانه‌های تندرو از جمله خبرگزاری‌های فارس و تسنیم و روزنامه کیهان همراه شد. روزنامه فرهیختگان در دوره حضور مازندرانی حامی دولت حسن روحانی بود و شمارگان این رسانه طی نزدیک به سه سال از هشت هزار به چهل و هشت هزار نسخه در روز افزایش یافت. انتشار ویژه نامه آخوند متفاوت توسط مازندرانی در روزنامه فرهیختگان که دربارهٔ شخصیت سیاسی هاشمی رفسنجانی بود واکنش‌های زیادی در صدا و سیما و رسانه‌های تندرو در پی داشت. این ویژه نامه با قیمت پنج هزار تومان، پنج بار و هر نوبت پنج هزار نسخه تجدید چاپ شد.

مازندرانی در راستای پروژه‌ای که علیه روزنامه‌نگاران حامی دولت آغاز شده بود روز ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۴ در منزل خود بازداشت شد. حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بازداشت وی گفت «این جوانان سرمایه‌های نظام هستند و نباید دلسردشان کنیم.» در رسانه‌های تندرو ابتدا اعلام شد که بازداشت‌ها در راستای مقابله با نفوذ انجام شده اما در جریان روند رسیدگی قضایی مشخص شد این بازداشت در ادامه همان پرونده مختومه شده سال ۱۳۹۱ بوده‌است. به گفته محمود علیزاده طباطبایی، یکی از وکلای احسان مازندرانی، بحث نفوذ در این پرونده مطرح نیست. وی در دادگاه بدوی به اتهام توهین به مقامات از طریق زیر سؤال بردن حکم زندان مهدی هاشمی و ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی با مصداق ترتیب دادن صحنه خواندن بیانیه توسط مهدی هاشمی در مقابل بازداشتگاه اوین، انتشار فیلم خداحافظی هاشمی رفسنجانی با فرزندش مهدی پیش از عزیمت به زندان معروف به فیلم وداع و چت کردن با مسعود بهنود در سال ۱۳۹۱ به هفت سال حبس تعزیری از سوی قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب محکوم شد. صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران یک روز پس از انتشار فیلم وداع در واکنشی گفته بود که این فیلم را ساخته‌اند تا احکام قوه قضاییه را زیر سؤال ببرند.

یاسر هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی پس از اعلام حکم بدوی در یادداشتی در حمایت از احسان مازندرانی نوشت که از شنیدن آن شوکه شده‌است. احسان مازندرانی در اعتراض به این رویه که آن را کینه توزانه خواند بارها دست به اعتصاب غذا زد و اعلام کرد جز التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و انجام وظایف روزنامه‌نگاری قدمی برنداشته‌است و خواستار برگزاری علنی دادگاه و انتشار حکم خود شد. شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستقر در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی زرگر در سال ۱۳۹۵ به تعدیل حکم دادگاه بدوی و کاهش آن به دو سال رای داد. در حکم تجدید نظر مازندرانی تأکید شده شواهد نشان می‌دهد نامبرده مسئله‌ای با نظام جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و رهبر جمهوری اسلامی ایران ندارد. وی بیش از یک ماه پس از درگذشت هاشمی رفسنجانی در ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۵ از زندان آزاد شد اما کمتر از یک ماه بعد در تاریخ ۲۲ اسفند ماه با اعلام اینکه به صورت اشتباه از زندان آزاد شده دوباره بازداشت و به زندان بازگردانده شد. به گفته کارشناسان حقوقی این موضوع برای نخستین بار از ابتدای نگارش قانون مدنی اتفاق افتاده‌است.

هوشنگ پوربابایی موکل احسان مازندرانی در تاریخ سه‌شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ اعلام کرد: ظهر امروز مطلع شدم، موکلم آقای مازندرانی با اتمام دوران محکومیتش از زندان اوین آزاد شدند. وی ادامه داد: آقای مازندرانی در دادگاه بدوی به هفت سال حبس محکوم شده بودند اما پس از درخواست تجدیدنظر، موکلم از سوی دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس محکوم شدند و امروز نیز با پایان این دوره، آقای مازندرانی از زندان آزاد شدند. وی مدت چهل و هفت روز نیز بیشتر از موعد قانونی در حبس نگه داشته شد. احسان مازندرانی پس از آزادی با انتشار توییتی اعلام کرد همچنان به پژوهش در حوزه رسانه و پرونده‌های مهم سیاسی به عنوان روزنامه‌نگار محقق در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داد.

وی در حال حاضر مدیر دپارتمان ارتباطات و رسانه کنگره دائمی بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی است که ریاست آن بر عهده محمد هاشمی برادر هاشمی رفسنجانی و یاسر هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی است.

پانویس

  1. «خبرگزاری پانا | Pupils Association News Agency». www.pana.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۸.
  2. «خبرگزاری کار ایران - ایلنا». خبرگزاری ایلنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۸.
  3. «gooya news :: politics». news.gooya.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۵.
  4. «اخراج دبیر سیاسی روزنامه فرهیختگان| ملی-مذهبی». melimazhabi.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  5. http://www.bbc.com/persian/iran/2013/02/130221_nm_journalists_evin_arretsed
  6. «magiran.com: روزنامه اعتماد، شماره 2570». www.magiran.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  7. پارسینه|Parsine. «یک انتصاب معنادار؛ دبیر اخراجی مدیرعامل شد !». پارسینه|Parsine. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  8. (www.dw.com)، Deutsche Welle. «"اخراج فله‌ای" روزنامه‌نگاران؛ "کودتای رهبر" در دانشگاه آزاد | ایران | DW | 19.07.2017». DW.COM. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  9. «پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران». freena.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۵.
  10. «خبرگزاری فارس - مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان برکنار شد/ انتصاب یکی از بازداشت‌شدگان فتنه ۸۸». خبرگزاری فارس. ۲۰۱۳-۰۹-۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  11. «نخستین انتصاب میرزاده در دانشگاه آزاد / مدیرمسوول روزنامه فرهیختگان تغییر کرد». danakhabar.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  12. ««آخوند متفاوت»». خبرگزاری جمهوری اسلامی. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  13. «اخبار ایران و جهان | "آخوند متفاوت" با پول دانشجویان؛ کادوی تولد آیت الله». faternews.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  14. http://www.bbc.com/persian/iran/2016/04/160404_nm_journalist_court_saharkhiz_mazandarani_jail
  15. آنا، خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی -. «گفت‌وگوی همسر احسان مازندرانی با رئیس‌جمهوری/ وعده روحانی برای پیگیری وضعیت روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده». خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی - آنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۵.
  16. Behnegarsoft.com. «الف - روحانی به همسر احسان مازندرانی چه گفت؟». old.alef.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۵.
  17. آنا، خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی -. «علیزاده طباطبایی: در پرونده احسان مازندرانی بحث نفوذ مطرح نیست». خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی - آنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  18. «در پرونده احسان مازندرانی بحث «نفوذ» مطرح نیست». خبرگزاری ایلنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  19. «بیانیه مهدی هاشمی رفسنجانی قبل از رفتن به زندان». آپارات - سرویس اشتراک ویدیو. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  20. «فیلم لحظه وداع آیت الله هاشمی رفسنجانی با مهدی پیش از ر». آپارات - سرویس اشتراک ویدیو. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  21. http://www.kaleme.com/1395/02/28/klm-243137/
  22. http://www.bbc.com/persian/iran/2016/05/160504_l10_fgh_mazandarani_saharkhiz
  23. http://www.khabaronline.ir/(X(1)S(eebxmd2dpjxakocb0vsikmlo))/detail/538944/society/judiciary
  24. «واکنش آملی لاریجانی به فیلم وداع هاشمی». www.shafaf.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  25. http://www.ensafnews.com/27362/یادداشت-یاسر-هاشمی-برای-احسان-مازندرا/
  26. http://ir.voanews.com/content/iran-justice-journalist/3338822.html
  27. http://www.radiofarda.com/content/f7-ehsan-mazandarani-has-been-move-to-unknown-location/27750514.html
  28. «🍃 دو سال حبس، حکم قطعی احسان مازندرانی». زیتون. ۲۰۱۶-۰۷-۲۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  29. «احسان مازندرانی در اعتراض به روند قضایی پرونده‌اش اعتصاب غذا کرد». journalismisnotacrime.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  30. «احسان مازندرانی از زندان آزاد شد». euronews. ۲۰۱۷-۱۰-۳۱. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۴.
  31. «کنگره آیتالله هاشمی رفسنجانی». hashemicongress.com (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۳-۰۵.

http://www.saat24.news/news/304986/

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
Lists
Ehsan Mazandarani is in following lists
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Credits
References and sources
Ehsan Mazandarani
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes