A. Heimann
Quick Facts
Biography
אריאל היימן (נולד ב-1953) הוא בעלים משותפים של חברת הייעוץ "אור". בעבר, מנכ"ל מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע וקצין צה"ל במילואים בדרגת תת-אלוף, אשר כיהן כקצין המילואים הראשי. בנוסף, היימן חוקר במכון הגאולוגי ומרצה באוניברסיטה העברית, ואחד ממגישי התוכנית "רצועת הביטחון" בגלי צה"ל.
קורות חייו
אריאל נולד ב-1953 בירושלים. למד בבית הספר היסודי והתיכון בגימנסיה העברית. נשוי לרויטל, אב לארבעה בנים וסב לנכדים.
שירות צבאי
התגייס לצה"ל ב-1971 לסיירת מטכ"ל. אחרי קורס קצינים עשה הסבה לשריון שם שירת כמפקד מחלקה וסגן מפקד פלוגה בחטיבה 7. השתחרר בדרגת סגן ב-1975. שירת במילואים במגוון תפקידים פיקודיים בחיל השריון ממפקד פלוגה ועד למפקד חטיבה. בשנת 2002 מונה לקצין המילואים הראשי הראשון. במסגרת זו יזם והוביל את שינוי התפיסה לגבי מודל המילואים. ועדה בראשות היימן הציגה בפני המטה הכללי מודל מילואים חדש. לאחר אישור המטה הכללי ואישור שר הביטחון שאול מופז, ועדת השרים למערך המילואים, והממשלה, הוקמה הוועדה לחוק המילואים בראשותו של פרופ' אבישי ברוורמן. היימן ריכז את עבודת הוועדה ולאחר אישור הממשלה הביא את חוק המילואים לאישור הכנסת. החוק עבר בקריאה ראשונה במאי 2005 טרם פיזורה של הכנסת. לאחר מלחמת לבנון השנייה הובא החוק עם שינויים מסוימים ואושר על ידי הכנסת באפריל 2008. בנוסף לפעילותו זו יזם היימן גם את אמנת הסטודנטים בין האוניברסיטאות לסטודנטים המשרתים במילואים, ואת אמנת המעסיקים בין המעסיקים לעובדיהם המשרתים במילואים. הוא יזם והביא בפני ממשלת ישראל את ההצעה ליום ההוקרה למערך המילואים אשר מצוין מאז מדי שנה בל"ג בעומר. יום זה כולל בין השאר טקסי הוקרה לחיילי המילואים וטקס במשכן הנשיא להוקרת יחידות המילואים המצטיינות. היימן השתחרר בסוף שנת 2005 ומאז ממשיך בשירותו במילואים במגוון תפקידים.
מחקר
היימן החל ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים גאולוגיה וביולוגיה ב-1975, וסיים בהצטיינות. בין השנים 1982–1985 למד לתואר שני. עבודת המחקר עסקה בנושא "הגאולוגיה של צפון עמק החולה ורמת הבניאס תוך הדגש למשקעי מעיינות (טרוורטין)". בין השנים 1986–1990 עשה את עבודת הדוקטורט במחלקה לגאולוגיה באוניברסיטה העברית. נושא המחקר היה "התפתחות בקע ים המלח בצפון ישראל בפליוקן ובפליסטוקן". בשנים אלו התגורר עם משפחתו ברמת הגולן ועבד במכון לחקר הגולן.
בשנת 1990 יצא לפוסט דוקטורט באוניברסיטת אוהיו, שבארצות הברית. שם התמחה בין השאר בגיאוכרונולוגיה תוך פיתוח שיטת K-Ca, ושימוש בשיטות K-Ar, Ar/Ar ו- Rb-Sr. המחקר עסק בעיקרו בוולקניזם ובטקטוניקה של הרכס הטרנסאנטארקטי שבאנטארקטיקה. עם חזרתו ארצה בשנת 1992 התמנה לחוקר בכיר במכון הגאולוגי בירושלים וכמורה מן החוץ באוניברסיטה העברית. מחקריו נוגעים במספר תחומים: א. טקטוניקה וולקניזם בצפון מזרח ישראל ב. בקע ים המלח בצפון מדינת ישראל ומצפון לה, ובפרט המשכו בטורקיה. ג. פאלאוסייסמיקה, רעידות אדמה, התנזלות וסיכונים סייסמיים. ד. גיאוכרונולוגיה.
מכון דוידסון לחינוך מדעי
בין השנים 2008–2017 שימש אריאל היימן כמנכ"ל מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. בתחילת תפקידו איגד את כל הפעילויות החינוכיות של מכון ויצמן למדע שהחלו כבר בשנות ה-60 של המאה ה-20, תחת קורת הגג של מכון דוידסון. במסגרת תפקידו, התרחבה הפעילות באופן משמעותי והיא כוללת כיום למעלה מ-70 תוכניות שמטרתן טיפוח החינוך המדעי-טכנולוגי בישראל, המורים, התלמידים והקהל הרחב. היימן ייצר בין השאר שיתופי פעולה עם משרד החינוך ועם גופים חינוכיים נוספים בארץ ובעולם.
פעילות נוכחית
עם סיום תפקידו במכון דוידסון הקים אריאל עם אשתו את חברת "אור", העוסקת בין היתר בשירותי הערכת אפקטיביות ארגונים. בנוסף, חזר אריאל להוראה באוניברסיטה העברית ולמחקר בתחום הגאולוגיה, ומגיש בימי שני בשבוע את התוכנית "רצועת הביטחון" בגלי צה"ל.
קישורים חיצוניים
- עמוס הראל, אל"מ (מיל') אריאל היימן ימונה לקצין מילואים ראשי, באתר הארץ, 5 בדצמבר 2001.
- רעידת אדמה בישראל הרצאה של ד"ר אריאל היימן בכנס הרצלייה 2010
- אריאל היימן, חמש עצות לשר החינוך הבא, באתר ynet, 28 במרץ 2015
הערות שוליים
אריאל היימן • דני ון בירן • שוקי בן-ענת • הושע פרידמן בן-שלום • ארי סינגר | |
| |
אריאל היימן • דני ון בירן • שוקי בן-ענת • הושע פרידמן בן-שלום • ארי סינגר |