Quantcast
peoplepill id: zsoldos-gabor
ZG
1 views today
1 views this week
Zsoldos Gábor

Zsoldos Gábor Hungarian musician

Hungarian musician
The basics
Quick Facts
Intro Hungarian musician
Is Musician
From Hungary
Type Music
Gender male
Birth 26 February 1962
Age: 58 years
Star sign PiscesPisces
Family
Mother: Katalin Sárosi
Father: Imre Zsoldos
The details
Biography

Zsoldos Gábor, becenevén Dedy (1962. február 26. –) magyar zenész, ütős hangszeres, dobos. Édesapja Zsoldos Imre zenész, édesanyja Sárosi Katalin énekes.

Pályafutása

...közép- és felsőfokú tanulmányaim alatt komolyzenét tanultam, végül a Zeneakadémián végeztem ütősként. Egyszerűen imádtam Medveczky Ádám óráit, egészen fantasztikus foglalkozásokat tartott nekünk, rengeteget tanultam tőle. A komolyzene mellett leginkább a dzsesszt szerettem, és ekkor kerültem a dobokkal közelebbi kapcsolatba, hiszen ezen a hangszeren játszottam a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarában. Noha többé-kevésbé ismertem az akkori zenei irányzatokat és a legjobb hazai zenekarokat, egyáltalán nem vágytam közéjük. Ám egy alkalommal, amikor az Erzsébet sörözőben múlattuk az időt az akadémista társaimmal, a szomszéd asztaltól átszólt hozzánk egy férfi: „Hallom zenészek vagytok. Nincs köztetek véletlenül egy dobos?” Mondtam neki, én ütős vagyok, de tudok dobolni. No, ha ez így van, akkor menj fel Fenyő Miklóshoz, itt a címe, mert éppen dobost keres a Hungária...

A Hungáriának Szikora Róbert volt a dobosa, aki 1982-ben kilépett, s ekkor Zsoldos Dedy lett az új dobos. 1983-ban feloszlott a Hungária. A Hungária tagjai Fenyő Miklós kivételével megalakították a Dolly Roll együttest. 1986-ban Dedy Flipper Öcsivel együtt kilépett a Dolly Rollból, létrehozták a Step együttest. 1988-ban Fenyő lett a Step menedzsere, így újból együtt dolgoztak Dedyvel, végül az együttes 1989-ben oszlott fel, de azóta is folyamatosan zenészként tevékenykedik, több zenekarban, többféle stílusban játszik sőt tanítással is foglalkozik. Három gyermek édesapja.

...sosem hagytam abba a zenélést, tanítok is...

Diszkográfia

A Hungáriával

 • Aréna (1982)
 • Finálé? (1983)

A Dolly Roll-lal

 • Vakáció-Ó-Ó (1983)
 • Eldoradoll (1984)
 • Happy Coctalil (1985)
 • Oh-La-La (1986)
 • Viva Mexico (SP) (1986)
 • Vakáció-ó-ó ’98 (1998)

A Step együttessel

 • Step (1987)
 • Igen (1988)
 • Ciao (1989)

Jegyzetek

Forrás

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 02 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.seniorplus.hu/zeneakademiatol-jampik-vilagaig/
https://www.discogs.com/artist/1893937
https://zene.hu/mazeszak/reszletek.php?id=3395
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes