Quantcast
peoplepill id: zoltan-bozo-1
ZB
1 views today
1 views this week
Zoltán Bozó
Hungarian politician

Zoltán Bozó

Zoltán Bozó
The basics

Quick Facts

Intro Hungarian politician
Is Politician
From Hungary
Field Politics
Gender male
Birth 23 December 1967, Szentes, Hungary
Age 54 years
The details

Biography

Bozó Zoltán (Szentes, 1967. december 23. –) a MetalCom Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa, a Fidesz–KDNP szentesi polgármesterjelöltje a 2014-es önkormányzati választáson.

Tanulmányok

Az általános iskola elvégzése után a Kossuth Zsuzsanna Gépipari és Elektronikai Szakközépiskolában szerzett érettségi bizonyítványt (1982-1986). A sorkatonai szolgálat után (1986-1988) a Szegedi Kereskedelmi és Idegenforgalmi TKI-t végezte el.

A sikeres vállalkozó

Szerviztechnikusként dolgozott az Antenna Hungáriánál, illetve annak jogelődeinél egészen 1995-ig. Ezt követően az Egervin Rt. kereskedelmi hálózatának vezetője lett, majd 1997-től, két éven át az Icebob Kft. kereskedelmi igazgatójaként dolgozott. Ezután alapította meg saját cégét a MetalCom Kft.-t, amely vezeték nélküli távközlési beruházások megvalósításával foglalkozik. A cég 2007 óta Zrt.-ként működik, Bozó Zoltán pedig vezérigazgatóként irányítja a sikeres vállalkozást.

Egyéb tisztségek

Tagja a szentesi vízilabdaklub elnökségének (2004–2013), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi kollégiumának tagja (2012-), a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének tagja (2012-).

Politikai pályája

Szentes Város Önkormányzat, pénzügyi bizottságának tagja (2010–), a Fidesz Csongrád megyei szervezet választmányi tagja (2012-)

Elismerései

A 2010-es vörös-iszap katasztrófa után végzett munkájának elismerése képen a "Rendkívüli helytállásért érdemjel ezüst fokozata" elismerést kapta (2011).

Családja

Nős, négy gyermeke van.

comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Zoltán Bozó

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes