Quantcast
YL
United States of America
17 views this week
Yvonne Lanauze

Yvonne Lanauze

American jazz singer
The basics
Quick Facts
Occupations Singer
Countries United States of America
A.K.A. Eve Duke, Eve Smith
Gender female
Birth 1927 (Washington, D.C.)
Residence Vancouver
Family
Spouse: Daryl Duke
The details
Biography

Eve Duke, geboren als Eve Smith, artiestennaam Yvonne Lanauze (ca. 1927) is een Amerikaanse jazz-zangeres. Ze werkte in het begin van de jaren vijftig enkele jaren in het orkest van pianist. componist en bandleider Duke Ellington. Ze toerde toentertijd als enige vrouw met de band en zong mee op een aantal plaatopnames, onder meer op Ellington's eerste LP "Masterpieces by Ellington". Lanauze werd door Ellington aangenomen, nadat hij haar had gehoord in de club Crystal Caverns in Washington D.C.. Op een gegeven moment kreeg ze genoeg van het reizende muziekleven. Ze verhuisde naar Canada, waar ze werkte in bars en restaurants. Tevens zong ze op zo'n tien uitzendingen van CBC Radio. Ze trouwde met de Canadese televisie- en filmproducer Daryl Duke en kreeg met hem een kind. Midden jaren zeventig was ze terug in de muziek en werkte ze in haar woonplaat Vancouver, waar ze tevens een eigen trio had. In de jaren zestig was ze ook actief in de civil rightsmovement. Tegenwoordig woont Eve Duke in een zorghuis in Vancouver, waar ze af en toe zingt voor de medebewoners.

Discografie

met Duke Ellington:

  • Masterpieces by Ellington, Columbia Records, 1951
  • Duke Ellington-1951-At Metropolitan Opera House, Vee Jay Records, 1983
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes