Quantcast
peoplepill id: yvonne-elgstrand
YE
1 views today
1 views this week
Yvonne Elgstrand

Yvonne Elgstrand Swedish actress

Swedish actress
The basics
Quick Facts
Intro Swedish actress
Is Actor
From Sweden
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender female
Birth 17 March 1944, Stockholm, Sweden
Age: 76 years
Star sign PiscesPisces
The details
Biography

Yvonne Margareta Elgstrand, född 17 mars 1944 i Stockholm, är en svensk skådespelare.

Elgstrand studerade vid Statens scenskola i Stockholm. Hon debuterade på Dramaten i rollen som Gun Rothe i Erik Torstenssons Om sju flickor 1971 och gjorde totalt 17 roller på Dramaten mellan 1971 och 1980.

Filmografi

  • 1973 – Ska vi hem till dig... eller hem till mig... eller var och en till sitt?
  • 1982 – Skulden (TV-serie)
  • 1982 – Trollkarlens pojke (TV-serie)
  • 1982 – Dubbelsvindlarna (TV-serie)
  • 1990 – Fiendens fiende (TV-serie)
  • 1991 – "Harry Lund" lägger näsan i blöt!
  • 1995 – Anmäld försvunnen (TV-serie)

Teater

Roller (ej komplett)

År Roll Produktion Regi Teater
1969 En gång till, Sam!
Stig Olin Intiman
1983 Sköna Helena
Olof Willgren Fria Proteatern

Referenser

  1. ^ [ ] ”Yvonne Elgstrand”. Svensk Filmdatabas. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=176685&ref=%2ftemplates%2fSwedishFilmSearchResult.aspx%3fid%3d1225%26epslanguage%3dsv%26searchword%3dYvonne+Elgstrand%26type%3dPerson%26match%3dBegin%26page%3d1%26prom%3dFalse. Läst 12 december 2013. 
  2. ^ ”Yvonne Elgstrand”. Dramaten. http://www.dramaten.se/Dramaten/Medverkande/Rollboken/?qType=person&value=2578. Läst 12 december 2013. 
  3. ^ Bengt Jahnsson (18 september 1969). ”Lindberg slösar bort sin begåvning i 'Sam'”. Dagens Nyheter: s. 22. http://arkivet.dn.se/arkivet/tidning/1969-09-18/253/22. Läst 22 augusti 2015. 
  4. ^ Susanne Marko (13 februari 1983). ”'Sköna Helena' svämmar över”. Dagens Nyheter: s. 16. http://arkivet.dn.se/tidning/1983-02-13/42/16. Läst 16 september 2017. 

Externa länkar

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 16 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=176685&ref=/templates/SwedishFilmSearchResult.aspx?id%3D1225%26epslanguage%3Dsv%26searchword%3DYvonne+Elgstrand%26type%3DPerson%26match%3DBegin%26page%3D1%26prom%3DFalse
http://www.dramaten.se/Dramaten/Medverkande/Rollboken/?qType=person&value=2578
http://arkivet.dn.se/arkivet/tidning/1969-09-18/253/22
http://arkivet.dn.se/tidning/1983-02-13/42/16
https://www.imdb.com/name/nm0253396/
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=176685
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=PERSON&itemid=176685
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes