Quantcast
peoplepill id: yvonne-attenelle
YA
1 views today
2 views this week
Yvonne Attenelle
Ballarina, professora de dansa, pianista

Yvonne Attenelle

Yvonne Attenelle
The basics

Quick Facts

Intro Ballarina, professora de dansa, pianista
Was Musician Pianist Dancer
Field Dancing Music
Gender female
Birth 1901
Death 1984 (aged 83 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Yvonne Attenelle (Bèlgica, 1901– Barcelona, 16 de gener de 1984)  va ser una pianista i ballarina, professora de música, rítmica i dansa a Barcelona.

Biografia

Formada a l'Institut Marthe Reggon, de Brussel·les, i essent professora del Conservatori d'aquella ciutat, va venir a Barcelona a meitat de la dècada dels anys vint acompanyant Manuel Giménez, violinista del Gran Teatre del Liceu, a qui havia conegut a Brussel·les i amb qui més endavant es casaria.

Després d’algunes ocupacions com a pianista, va impartir classes de rítmica Dalcroze a l’Orfeó Gracienc, on va dirigir la Secció de Danses rítmiques i de Plàstica, i més endavant la seva pròpia escola del carrer de Mallorca de Barcelona, en la qual Carmen Bravo de Mompou col·laborava com a pianista acompanyant. Es pot dir que comencà amb la dansa modernista i acabà, passat el temps, en el ballet clàssic.

Yvonne Atennelle era també la professora de música i dansa de la Residència Internacional de Senyoretes Estudiants de Barcelona, on va dirigir i preparar els festivals de final de curs als jardins de Pedralbes o al teatre Grec, o les Festes d’Art que s'hi celebraven habitualment.

El seu fill és el concertista de piano Albert Giménez Attenelle (Barcelona, 1937) i el seu net, el pianista Albert Giménez.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Yvonne Attenelle

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes