Quantcast
peoplepill id: xavier-hurtado
XH
1 views today
1 views this week
Xavier Hurtado

Xavier Hurtado

Xavier Hurtado
The basics

Quick Facts

From Spain
Gender male
Birth 1961, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Age 60 years
Peoplepill ID xavier-hurtado
The details (from wikipedia)

Biography

Xavier Hurtado (Barcelona, 1961) és un artista català que treballa el Vídeo art. Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona (1986) i màster en arts per la New York University, la seva obra tracta especialment la crítica a la cultura global de la tecnologia, a partir del treball de la crisi de la identitat del subjecte, les noves mitologies de la globalització i la tematització de la diversitat cultural. A més, també ha tractat les diverses formes actuals d'exclusió que s'esdevenen en indrets com Barcelona o Bogotà i l'efecte que exerceixen sobre aquells que són exclosos i aquells que exclouen.

Com a docent, ha exercit a Sud-amèrica, a la Universidad Nacional de Colombia, la Universidad de los Andes i la Universidad Pontificia Javeriana de Bogotà, i a Catalunya ha estat professor de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, l'Escola Eina i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Computación espontánea

La creació Computación espontánea va ser la protagonista de la segona entrega de la sèrie d'exposicions Singular Electrics, comissariada entre 1998 i 1999 per Tere Badia, Jorge Luis Marzo i Rosa Sánchez. Mitjançant aquesta obra, Hurtado volia ironitzar sobre l'ús de la tecnologia en la creació artística i els seus efectes sobre el comportament humà.

Instal·lada a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró, l'obra consistia en una taula de despatx amb algunes cadires velles i dos ordinadors que es comuniquen mútuament entre ells, esdevenint éssers independents de la voluntat de l'usuari. Els teclats funcionen automàticament, i amb imatges de pel·lícules i publicitat a les pantalles. En aquest cas, les màquines funcionen de manera aliena al visitant, i un cartell els avisa que la instal·lació no és interactiva, ironitzant sobre el plantejament que qualsevol obra artística que se serveix de les noves tecnologies ha de ser interactiva.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 07 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.hamacaonline.net/autor.php?id=89
http://elpais.com/diario/1999/01/18/catalunya/916625250_850215.html
http://www.fundaciomiro-bcn.org/espai13_cicle.php?ciclo=395&exposicion=150&idioma=4
https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2014040910012802
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes