Quantcast
peoplepill id: xabier-saldias
XS
1 views today
1 views this week
Xabier Saldias

Xabier Saldias

Spanish singer
Xabier Saldias
The basics

Quick Facts

Intro Spanish singer
Is Singer
From Spain
Type Music
Gender male
Birth 14 March 1951, Azpeitia, Spain
Age 69 years
Star sign Pisces
Instruments:
Voice
Xabier Saldias
The details

Biography

Xabier Saldias (Azpeitia, Gipuzkoa, 1951ko martxoaren 14a) euskal abeslaria da. 70eko hamarkadan Egan musika taldea sortu zuen eta 80 eta 90eko hamarkadan sekulako arrakasta izan zuen berbena talde bezala. Honez gain, 1993an Euskal Telebistako Hegan saioa aurkeztu zuen. Horren ondoren "Egan berria" taldearekin ibili zen plazaz plaza eta 2005 urtean, gutxi gorabehera, instrumentuak alde batera utzi eta gaur egun, oraindik ere Euskal Herriko plaza ezberdinetan kantari dabil beste formatu berri bati ekin ondoren bertan bi neska txertatu zituen, abeslaria eta dantzaria, eta bi instrumentu ere, teklatuak eta bateria elektronikoa.

Diskografia

Xabier Saldias

  • Xabier Saldias (1972)

Egan

  • Hemen gaude (1985)
  • Festarik festa (1986)
  • Denok dantzara (1987)
  • Egan (1988)
  • Egan eta Lupe - Bateginik (1988)
  • Erromerian (1990)
  • Lehenengo lau diskoetatik (1991)
  • Aurrerapena (1991)
  • Nahasean (1991)
  • Queen omenduz (aurrerapena) (1992)
  • Queen omenduz (1992)
  • Dantza eta kitto (aurrerapena) (1993)
  • Dantza eta kitto (1993)
  • Egan Berria (1995)
  • Meta eginez (1996)
  • Kanta onenak (1998)
  • Lehenengo lau diskoetatik (2000)

Kanpo Loturak

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.argia.com/argia-astekaria/2211/xabier-saldias/osoa
http://www.egantaldea.com
http://aunamendi.eusko-ikaskuntza.eus/artikuluak/artikulua.php?id=eu&ar=120529
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes