Quantcast
peoplepill id: wim-schluter
WS
1 views today
1 views this week
Wim Schluter

Wim Schluter Dutch actor, singer, writer and journalist

Dutch actor, singer, writer and journalist
The basics
Quick Facts
Intro Dutch actor, singer, writer and journalist
Is Actor Singer Writer Journalist
From Netherlands
Type Film, Television, Stage and Radio Journalism Literature Music
Gender male
Birth 1 January 1971
Age: 49 years
The details
Biography

Wim Schluter (Enschede, 1971) is een Nederlandse acteur. Sinds 1999 speelt hij de rol van Muziekpiet in de televisieserie De Club van Sinterklaas, vroeger door Jetix en Fox Kids maar sinds 2009 door RTL 4 uitgezonden.

In zijn rol als Muziekpiet heeft hij diverse singles opgenomen, waaronder: Zwarte Pieten Blues, Ik Ben Een Ster, Lied Van De Shake, Amerika: Ik Kom Eraan, Trippel Trappel In Galop, Sinterklaas Kapoentje en Pietenidool. Ook zong hij in 2010 samen met Coole Piet het duet Werken Voor De Sint. Hij trad als Muziekpiet een tijdje op met de act Alle Pieten Jumpen, dat inhaakte op de jumpstyle, een dans- en muziekstijl die een enorme rage was onder jongeren.

In het dagelijks leven is Schluter ook freelance journalist. Hij werkte mee aan de verhalenbundel Fasten Your Seat Belt en won in 2009 de verhalenwedstrijd Historisch Kippenvel van het Historisch Centrum Overijssel met zijn verhaal De Textielkerk.

Schluter speelde de rol van Muziekpiet in de bioscoopfilm "Sinterklaas en het Pakjes Mysterie" (2010), van Martijn van Nellestijn gespeeld, en in de De Club van Sinterklaas bioscoopfilms (2012 t/m 2015). In 2012 was hij te zien in de regiocomedy Groote Markt 30 van de regionale televisiezender RTV Oost als het populistische raadslid Sjak Balvert. Daarnaast is hij betrokken bij het dichterscollectief 'Gedichtenmakelaar' en speelde hij in 2012 in de korte film De Raad van producent Rob Janssen.

Filmografie

  • De Club van Sinterklaas - Muziekpiet (1999-2009)
  • Sinterklaas en het Pakjes Mysterie - Muziekpiet (2010)
  • De Groote Markt 30 - Sjak Balvert (2012)
  • De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter - Muziekpiet (2012)
  • De Raad - Guido (2012)
  • De Club van Sinterklaas & De Pietenschool - Muziekpiet (2013)
  • De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard - Muziekpiet (2014)
  • De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes - Muziekpiet (2015)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes