Quantcast
peoplepill id: william-b-post
WBP
1 views today
1 views this week
William B. Post

William B. Post

American photographer
William B. Post
The basics

Quick Facts

Intro American photographer
Was Photographer
From United States of America
Type Arts
Gender male
Birth 26 December 1857, New York City, USA
Death 12 June 1921, Fryeburg, USA (aged 63 years)
Star sign Capricorn
Peoplepill ID william-b-post
William B. Post
The details

Biography

William Boyd Post (New York City, 26 december 1857 – Fryeburg, Maine, 12 juni 1921) was een Amerikaans pionier van de kunstzinnige fotografie. Hij wordt gerekend tot de stroming van het picturalisme.

Leven en werk

Post behoort tot de eerste fotografen in Amerika die zich toelegden op de fotografie als kunstvorm. Hij besteedde veel aandacht aan compositie en bewerkte zijn foto’s met grote zorgvuldigheid.

Post werd geboren in New York, maar vestigde zich uiteindelijk in Maine. Daar vatte hij een diepe affectie voor het landschap op, die zich weerspiegelt in zijn fotowerk. Gebruikmakend van de soft focus-techniek maakte hij talloze platinum prints van bloeiende appelbomen, akkers en velden tijdens de oogsttijd, waterlelies, sneeuwlandschappen, enzovoort. Het werk van Post wordt vooral geroemd om zijn rijke tonen en het comptemplatieve, sensitieve karakter.

Post was lid van de ‘Camera Club of New York’ en publiceerde diverse malen in hun tijdschrift Camera Notes. Zijn werk werd bewonderd door Alfred Stieglitz, die hem in 1903 ook lid maakte van zijn bekende fotoclub ‘Photo-Secession’.

Werk van Post is momenteel te zien in ‘The Minneapolis Institute of Arts’, het ‘American Art Museum’ in Washington D.C. en in het ‘J. Paul Getty Museum’ in Los Angeles.

Galerij

Literatuur

Christian Peterson: The Quiet Landscapes Of William B. Post, Minneapolis, 2005 ISBN 9780816648115

Externe links


Zie de categorie William B. Post van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 25 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.luminous-lint.com/app/photographer/William_B__Post/A/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes