Quantcast
peoplepill id: willem-langhout
WL
1 views today
1 views this week
Willem Langhout
Nederlands architect

Willem Langhout

Willem Langhout
The basics

Quick Facts

Intro Nederlands architect
Was Architect
From Netherlands
Field Engineering
Gender male
Birth 15 November 1850, Woubrugge
Death 7 January 1936, Bussum (aged 85 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Willem Langhout (Woubrugge, 15 november 1850 – Bussum, 7 januari 1936) was een Nederlands architect.

Langhout was betrokken bij de bouw van een aantal panden in Amsterdam en in Het Gooi. Hij trad daarbij ook op als makelaar (W. Langhout Gzn). Zijn vader Gerard (Gerrit) Langhout was metselaar en handelaar in bouwmaterialen, en waarschijnlijk zijn docent. Hij werkte enige tijd als opzichter voor architect J.G. van Parijs. In 1877 vestigde Langhout zich in Amsterdam en liet een aantal gebouwen neerzetten aan de toen buitenrand van Amsterdam. Zo verrezen er gebouwen aan de Weteringschans en het Frederiksplein 12. Zijn bekendste werk in Amsterdam is waarschijnlijk Leidsekade 103, woning van Harry Mulisch. Andere gebouwen van zijn hand zijn Heiligeweg 43-45 en een voormalig kledingmagazijn aan de Dam.

Hij was getrouwd met Pauwlina Catharina Temmink (1852-1923. Hun zoon Gerrit Langhout (1879-1962), een van zes kinderen, was eveneens architect (onder meer het Telegraafgebouw in de binnenstad van Amsterdam).

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes