Quantcast
peoplepill id: wendy-barranco
WB
1 views today
1 views this week
Wendy Barranco

Wendy Barranco

US pacifist
Wendy Barranco
The basics

Quick Facts

Intro US pacifist
Is Military personnel
From United States of America Mexico
Type Military
Gender female
Birth 1985, Morelos, Mexico
Age 35 years
The details

Biography

Wendy Barranco (estat de Morelos, 1985) és un ex-militar i pacifista estatunidenca d'origen mexicà. Estudiant de Medicina, combaté amb les Forces Armades dels Estats Units d'Amèrica a la Guerra d'Iraq, i portaveu de l'organització pacifista Veterans d'Iraq contra la Guerra (en anglès: Iraq Veterans Against The War, IVAW).

Nasqué en un indret de l'estat de Morelos l'any 1985. El 1989, amb quatre anys i després de la mort de sa mare, emigrà il·legalment als Estats Units on s'establí a Los Angeles. L'any 2003, als disset anys, al darrer any de secundària, com a via de "integració" se li oferí allistar-se a l'exèrcit i formar-se com a soldat i infermera de combat. Un cop completada la formació se l'assignà al Centre Mèdic Militar Madigan (Tacoma, estat de Washington) en una clínica de medicina interna. L'octubre de 2005 fou enviada a la base d'operacions Speicher a Tikrit (Iraq), on estigué fins al 2006. Tant durant la seva etapa de formació com en la destinació patí assetjament i abusos sexuals. De tornada als Estats Units, s'incorporà a l'organització Veterans d'Iraq contra la Guerra (IVAW) i començà la seva tasca com a activista de resistència a la guerra, antimilitarista, pacifista i a favor del dret de les dones, els immigrants i per la justícia social. Difon els costos de la guerra i dona suport a les víctimes del trauma sexual militar. També començà els seus estudis de Medicina.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.ivaw.org/wendy-barranco
http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article5472
http://www.twitter.com/WhiskeyBravoLA?lang=ca
http://www.ivoox.com/wendy-barranco-iraq-experiencia-guerra-y-audios-mp3_rf_3684871_1.html
http://www.albasrah.net/en_articles_2008/0308/GI%20Special%206C7_100308.htm
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes