Quantcast
peoplepill id: vlastimil-zavrel
VZ
2 views today
2 views this week
Vlastimil Zavřel

Vlastimil Zavřel

Czech dabing actor and actor
Vlastimil Zavřel
The basics

Quick Facts

Intro Czech dabing actor and actor
Is Actor
From Czech Republic
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 4 August 1954, Prague, Duchy of Bohemia
Age 66 years
The details (from wikipedia)

Biography

Vlastimil Zavřel (* 4. srpna 1954 Praha) je český herec a dabér.

V animovaném seriálu Simpsonovi od roku 2003 dabuje do češtiny postavu Homera Simpsona. Ve videohře Mafia II namluvil postavu Joea Barbary.

Život

Narodil se v umělecké rodině, matka byla baletka a otec operetní zpěvák. Bratr Jiří Zavřel (5. října 1949 - 1. června 2010) byl taktéž dabérem (např. Bud Spencer). Dědeček i babička rovněž působili v opeře. Vystudoval herectví na Státní konzervatoři. Po absolutoriu v roce 1976 nastoupil do plzeňského Divadla J. K. Tyla. Zároveň hostoval v pražském Divadle E. F. Buriana, a také v Hudebním divadle Karlín, s nímž spolupracuje dodnes. Po vojně nastoupil do angažmá v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, kde zůstal celých sedmnáct let. Z něj odešel v roce 1996 do pražského Divadle v Dlouhé, kde působí dodnes.. V současnosti[kdy?] hraje v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje nerudného a úplatného podnikatele Jindřicha Valšíka.

Za roli komisaře Ledviny v muzikále Adéla ještě nevečeřela byl oceněn cenou Thálie za rok 2008. V současné době[kdy?] je znám i jako Joe Barbaro z videohry hry Mafia II, která byla vydána v roce 2010.

Divadelní role, výběr

  • 1985 Vasilij Šukšin: Čáry na dlani, Saňka Žuravlov, Realistické divadlo, režie Miroslav Krobot
  • 2011 Peter Stone, Rupert Holmes: Vražda za oponou, Daryl Grady, Hudební divadlo Karlín, režie Antonín Procházka

Filmografie (výběr)

  • 1971 - Dívka na koštěti
  • 1975 - Dva muži hlásí příchod
  • 1979 - Čas pracuje pro vraha
  • 1984 - Fešák Hubert
  • 1989 - Vrať se do hrobu!
  • 1991 - Tankový prapor
  • 1993 - Česká soda (TV seriál)
  • 1998 - Milenec lady Chatterleyové (TV film)
  • 2003 - Mazaný Filip
  • 2004 - Poklad na Sovím Hrádku (TV film)
  • 2011 - Tajemství staré bambitky (TV film)

Videohry

  • 2010 - Mafia II

Odkazy

Reference

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes