Quantcast
peoplepill id: vlado-janzic
VJ
1 views today
1 views this week
Vlado Janžič

Vlado Janžič

Vlado Janžič
The basics

Quick Facts

Was Politician Teacher
From Slovenia Socialist Federal Republic of Yugoslavia Serbia Croatia
Field Academia Politics
Gender male
Birth 11 October 1936, Frajhajm, Municipality of Slovenska Bistrica, Slovenia
Death 2016 (aged 79 years)
Star sign Libra
The details (from wikipedia)

Biography

Vlado Janžič (Vladislav Janžič), slovenski učitelj, politik in športni delavec, * 11. oktober 1936, Frajhajm, † 2016.

Janžič je bil v 1980. letih predsednik skupščine RTV Ljubljana (generalni direktor RTV).

Šolanje: učiteljišče v Mariboru,1954, Visoka šola za politične vede v Ljubljani, 1963. Službovanje: učitelj v Prekmurju (Odranci in ČrenŠovci), politik v Prekmurju - M.Sobota (občinski sekretar ZKS); Ljubljani (član sekretariata in nato tudi predsestva CK ZKS, odgovoren za kadre ter mdr. predsednik sveta FSPN v Ljubljani in v tej vlogi odgovoren za izvedbo "čistk" na fakulteti sredi 70. let) in poslanec v Skupščini SR Slovenije; v Beogradu (sekretar Predsedstva ZKJ za mednarodne odnose in poslanec v Skupščini SFRJ-družbeno politični zbor, svet za mednarodne odnose, od 1984 predsednik Sveta in 1986-90 generalni direktor RTV Ljubljana .V tem času so na RTV Ljubljana bile izvedene mnoge kvalitativne razvojne spremembe, tako na tehnološkem kot organizacijskem in programskem področju. Po prihodu Demosa na oblast bil prisilno upokojen. Deloval tudi kot športni delavec: mdr. kot predsednik Letalskega kluba v M. Soboti; predsednik Namiznoteniške zveze Jugoslavije, organizator svetovnega prvenstva SPENS v Novem Sadu; predsednik kolesarske zveze Slovenije. Kot izvršni sekretar za mednarodne odnose pri CK ZKJ je bil pobudnik in organizator sodelovanja političnih organizacij Jugoslavije s socialističnimi, socialdemokratskimi in drugimi strankami ter raznimi narodnoosvobodilnimi gibanji v Evropi in svetu.

Zunanje povezave

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 11 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Vlado Janžič

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes