Quantcast
peoplepill id: vivienne-mckee
VM
1 views today
1 views this week
Vivienne McKee

Vivienne McKee

Danish actress
Vivienne McKee
The basics

Quick Facts

Intro Danish actress
Is Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 24 July 1949, England, United Kingdom
Age 71 years
Star sign Leo
The details

Biography

Vivienne Hall McKee (født 24. juli 1949 i England) er en engelsk-dansk skuespiller.

McKee er uddannet fra The Bristol Old Vic Theatre School i 1973 og blev cand.mag. i dramatik og fransk i 1971. Hun gjorde karriere i England og medvirkede bl.a. i filmen The Slipper and The Rose, hvor hun spillede sammen med Richard Chamberlain. På en turné i Danmark mødte hun sin senere mand, gymnasielærer Søren Hall, hvorefter hun slog sig ned i Danmark. Hun blev assistent for Sam Besekow på Det Kongelige Teater og debuterede i Historien om en hest. I 1981 grundlagde hun London Toast Theatre sammen med sin mand; i første omgang holdt teatret til i Comediehuset, men blev senere turnéteater for i 1994 at flytte ind i Det ny Teater under ledelse af Niels Bo Valbro og Bent Mejding. Her havde det til huse, til det i 1998 flyttede ind i Glassalen i Tivoli. Teatrets største succes er juleshowet Crazy Christmas Cabaret, der siden 1982 opføres årligt omkring jul i nye variationer, også i Musikhuset Aarhus. Showet, der spilles på engelsk, er typisk en parodi på en genre eller et kendt værk.

Vivienne McKee har ved siden af sin skuespilkarriere ofte fungeret som speaker og konferencier, ligesom hun i 1980'erne medvirkede i DR-underholdningsprogrammet Smil du er på! med Jarl Friis-Mikkelsen og Hans Otto Bisgård.

I foråret 2010 debuterede hun med et one-woman-show i Glassalen.

Vivienne lægger engelsk stemme til informationen i DSB's IC3-tog.

Ved siden af sin skuespilkarriere har hun igennem fire spil i Hitman-serien (Hitman: Codename 47 (2000), Hitman 2: Silent Assassin (2002), Hitman: Contracts (2004) og Hitman: Blood Money (2006) lagt stemme til agent Diana Burnwood, som man kun hører som en stemme i telefonen. Diana Brunwood fungerer i spillet som elektronisk korrespondance og briefer imellem spillets hovedperson Agent 47 og "lejemorderfirmaet" The Agency.

Filmografi

  • Oviri (1986)
  • Max (2000)
  • Dykkerne (2000)
  • No Man's Land (2000)

Tv-serier

  • Crossroads (1978)
  • Ludo (1985)
  • Hjem til fem (1995-1997)
  • Langt fra Las Vegas (2001-2003)
  • Ørnen (2006)

Spil

  • Hitman: Codename 47 (2000)
  • Hitman 2: Silent Assassin (2002)
  • Hitman: Contracts (2004)
  • Hitman: Blood Money (2006)

Referencer

Eksterne henvisninger

Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://londontoast.dk/history.html
http://stiften.dk/article/20090723/AAS/575451512
http://londontoast.dk/
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/4897
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=1020
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=14548
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=16691
http://www.scope.dk/person.php?id=5256
https://www.worldcat.org/identities/containsVIAFID/2351148209305300460005
https://viaf.org/viaf/2351148209305300460005
http://id.loc.gov/authorities/names/no2016152978
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes