Quantcast
peoplepill id: virgis-stakenas
VS
1 views today
1 views this week
Virgis Stakėnas
Lithuanian singer

Virgis Stakėnas

Virgis Stakėnas
The basics

Quick Facts

Intro Lithuanian singer
Is Singer
From Lithuania
Field Music
Gender male
Birth 10 August 1953, Šiauliai, Shavelsky Uyezd, Kovno Governorate, Lithuania
Age 68 years
Star sign Leo
Genre:
Country music
Instruments:
Voice
Virgis Stakėnas
The details (from wikipedia)

Biography

Virgis Stakėnas (g. 1953 m. rugpjūčio 10 d. Šiauliuose) – country dainininkas, dainų autorius, prodiuseris, žurnalistas.

Biografija

1971 m. baigė Šiaulių J. Janonio vidurinę mokyklą. Studijavo mediciną, bet gydytoju netapo. Baigė Šiaulių pedagoginį institutą, po to trejus metus dirbo mokytoju, vadovavo Šiaulių dviračių gamyklos „Vairas“ radijo studijai, laikraštyje „Lietuvos pionierius“ vedė „Muzikos skrynelę“. Šiauliuose veikusios Dainuojamosios poezijos studijos įkūrėjas ir vadovas. Ansamblių „Sekmadienis“ ir „Jonis“ krikštatėvis.

Lietuvos country muzikos festivalių judėjimo pradininkas, festivalių „Visagino Country“, „Juod'Country“, „Vieną kartą per Velykas…“, „Pūdas druskos“ iniciatorius. TV laidų „Country vakarėlis“ (Lietuvos radijas ir televizija), „Mana-Mana“ (Šiaulių televizija) vedėjas. Lietuvos country muzikantų asociacijos prezidentas. Sukūrė per 300 baladžių.

Tėvas Alfonsas Stakėnas. Žmona Ramutė – rūbų modeliuotoja, duktė Agnė.

Diskografija

  • Gyvenimas (1979 m.)
  • Vakaras (1986 m.)
  • Čia Tavo Namai (1989 m.)
  • Šiauliai (1991 m.)
  • Dainynas (1995 m.)
  • Jumbo (1997 m.)
  • 615 (1998 m.)
  • SV (2000 m.)
  • Country Mama (2001 m.)
  • Tavo Zona (2002 m.)
  • ACTROS (2003 m.)
  • COUNTRY`bė (2003 m.)
  • Radiolabas (2006 m.)
  • sTAKENas (2020 m.)

Bibliografija

  • „Baladės“. Vilnius, „Tigris“, 1995 m.

Nuorodos

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 15 Nov 2021. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Virgis Stakėnas

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes