Quantcast
peoplepill id: vincent-elbaz
VE
4 views today
17 views this week
Vincent Elbaz

Vincent Elbaz

French actor
Vincent Elbaz
The basics

Quick Facts

Intro French actor
Is Actor
From France
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 3 February 1971, Paris, Île-de-France, France
Age: 49 years
The details

Biography

Vincent Elbaz (born 3 February 1971) is a French actor. He has appeared in many French television shows and films.

His first major role was in the 1994 film Le péril jeune. Elbaz received the 1998 Jean Gabin Prize.

Elbaz was born in Paris, France, to a Jewish family from Morocco.

Filmography

  • 1994 : Le Péril jeune, by Cédric Klapisch
  • 1995 : Le Plus bel âge..., by Didier Haudepin
  • 1996 : Enfants de salaud, by Tonie Marshall
  • 1996 : Je m'appelle Régine, by Pierre Aknine (TV)
  • 1997 : Just Do It, by Frédéric Chèze & Denis Thybaud (Short Film)
  • 1997 : Les Randonneurs, by Philippe Harel
  • 1997 : La Vérité si je mens !, by Thomas Gilou
  • 1997 : Petits Désordres amoureux, by Olivier Péray
  • 1998 : Grève party, by Fabien Onteniente
  • 1999 : Suzy vend des sushis, by Delphine Quentin (Short Film)
  • 1999 : Quasimodo d'El Paris, by Patrick Timsit
  • 1999 : Le Sourire du clown, by Éric Besnard
  • 1999 : Peut-être, by Cédric Klapisch
  • 1999 : Un pur moment de rock'n roll, by Manuel Boursinhac
  • 2000 : J'peux pas dormir..., bu Guillaume Canet (Short Film)
  • 2000 : Nag la bombe, by Jean-Louis Milesi
  • 2000 : Mémoire morte, by Jean-Jacques Dumonceau (Short Film)
  • 2000 : La Parenthèse enchantée, by Michel Spinosa
  • 2001 : Absolument fabuleux, by Gabriel Aghion
  • 2002 : Rue des plaisirs, by Patrice Leconte
  • 2002 : Embrassez qui vous voudrez, by Michel Blanc
  • 2002 : Un monde presque paisible, by Michel Deville
  • 2003 : Not For, or Against (Quite the Contrary), by Cédric Klapisch
  • 2005 : D'Artagnan et les trois mousquetaires, by Pierre Aknine
  • 2005 : Test, by Didier Rouget (Short Film)
  • 2005 : Dans tes rêves, by Denis Thybaud
  • 2005 : Ma vie en l'air, by Rémi Bezançon
  • 2005 : Le Parfum de la dame en noir, by Bruno Podalydès
  • 2007 : Tel père telle fille by Olivier de Plas
  • 2007 : Les Buttes Chaumont by Ariel Zeitoun
  • 2007 : J'aurais voulu être un danseur by Alain Berliner
  • 2007 : Le Dernier gang by Ariel Zeitoun
  • 2008 : Les Randonneurs à Saint-Tropez by Philippe Harel
  • 2009 : Good Canary by Patrick Czaplinski (TV)
  • 2009 : Sweet Valentine by Emma Luchini
  • 2009 : Park Benches by Bruno Podalydès
  • 2009 : Tellement proches by Olivier Nakache & Éric Toledano
  • 2010 : L'Assaut by Julien Leclercq
  • 2010 : Au bas de l'échelle by Arnauld Mercadier (TV)
  • 2010 : Comme les cinq doigts de la main by Alexandre Arcady
  • 2012 : La vérité si je mens! 3 by Thomas Gilou
  • 2014 : The Hundred-Foot Journey by Lasse Hallström
  • 2016 : Amis publics by Edouard Pluvieux
  • 2017 : Primaire by Hélène Angel
  • 2017 : Il a déjà tes yeux by Lucien Jean-Baptiste
  • 2017 : Number One by Serge Hazanavicius

Television

Year Title Role Notes
1995 A Case For A Woman Ludo Beauchamp 1 episode: "Le secret de Marion"
1995 The Challengers N/A 1 episode: "Yann"
2012–present No Limit Vincent Libérati Lead role

Theatre

  • 2007 : Good Canary written by Zach Helm, directed by John Malkovich
  • 2002 : Hysteria written by Terry Johnson, directed by John Malkovich, at Théâtre Marigny in Paris

Nomination Molières 2003 : Meilleur comédien et Révélation théâtrale masculine

  • 1995 : COURTELINE + FEYDEAU = LA TÊTE À TOTO, directed by D. CHEKROUNE
  • 1995 : Gueule de nuit, directed by P. Aknine
  • 1994 TOURNÉE DE THÉÂTRE DE RUE (Compagnie Moctezuma Création Collective)
  • 1993: Le Bouc written by Rainer Werner Fassbinder, directed by d'Antoine Scotto (Théâtre Mathis)
  • 1992 : La plaisante aventure written by Carlo Goldoni, directed by Antoine Scotto, Festival de la Jeunesse
  • 1990-1992: L'Ouest le vrai written by Sam Shepard, directed by J.-Y Hadjadj (Théâtre Ecole d'Anjou)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes