Quantcast
peoplepill id: viktor-vrabec
VV
1 views today
1 views this week
Viktor Vrabec

Viktor Vrabec

Czech actor
Viktor Vrabec
The basics

Quick Facts

Intro Czech actor
Is Actor
From Czech Republic
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 18 May 1941, Vysoké Mýto, Czech Republic
Age 79 years
Star sign Taurus
Education
Janáček Academy of Music and Performing Arts
The details

Biography

Viktor Vrabec (* 18. května 1941 Vysoké Mýto) je český filmový, televizní a divadelní herec.

Život

Narodil se 18. května 1941 ve Vysokém Mýtě. Po absolutoriu Janáčkovy akademie múzických umění v Brně hostoval v Divadle na Vinohradech a v Národním divadle, stálé angažmá získal v roce 1967 v plzeňském Divadle J. K. Tyla. V roce 1979 přešel do pražského Divadla S. K. Neumanna (dnešní Divadlo pod Palmovkou), v roce 1998 se však do plzeňského divadla vrátil a setrval zde až do svého odchodu do důchodu v roce 2016.

Značnou popularitu u televizních diváků mu přinesla role ředitele Hájka ze seriálu Zákony pohybu. Věnoval se i práci v dabingu (režie a úprava dialogů) a v rozhlase. Zatím poslední filmovou úlohou Viktora Vrabce byla role otce titulní hrdinky v životopisném dramatu Já, Olga Hepnarová.

Výběr z filmografie

  • Zákony pohybu (1978)
  • Smrt talentovaného ševce (1982)
  • „Babičky dobíjejte přesně!“ (1983)
  • Levé křídlo (1983)
  • Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984)
  • Nebožtík si nepřál květy (1985)
  • Gottwald (1986)
  • Záhada zamčeného pokoje (1986)
  • Dvě z Paříže (1988)
  • Chlapci a chlapi (1988)
  • Dobrodružství kriminalistiky (1989)
  • Poslední motýl (1990)
  • Náhrdelník (1992)
  • Hříchy pro pátera Knoxe (1992)
  • Byl jednou jeden polda II – Major Maisner opět zasahuje! (1997)
  • Jak ukrást Dagmaru (2001)
  • Já, Olga Hepnarová (2016)

Odkazy

Reference

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.osobnostiregionu.cz/osoby/1276-viktor-vrabec-1941
https://plzensky.denik.cz/kultura_region/plzenske-divadlo-startuje-novou-sezonu-bez-dlouholete-opery-viktora-vrabce-20160830.html
https://eastbohemiafilmoffice.cz/cs/aktuality/film-ja-olga-hepnarova-je-ve-vyrobe-zacatek-nataceni-probehl-v-polsku-pokracovat
http://www.imdb.com/name/nm0903968/
https://www.csfd.cz/tvurce/27081
https://aleph.nkp.cz/F/?func=find-c&local_base=aut&ccl_term=ica=xx0012226
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon pandora tunein gplay iheart itunes