Quantcast
peoplepill id: viktor-vrabec
VV
1 views today
1 views this week
Viktor Vrabec
Czech actor

Viktor Vrabec

Viktor Vrabec
The basics

Quick Facts

Intro Czech actor
Is Actor
From Czech Republic
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 18 May 1941, Vysoké Mýto, Czech Republic
Age 81 years
Star sign Taurus
Education
Janáček Academy of Music and Performing Arts
The details (from wikipedia)

Biography

Viktor Vrabec (* 18. května 1941 Vysoké Mýto) je český filmový, televizní a divadelní herec.

Život

Narodil se 18. května 1941 ve Vysokém Mýtě. Po absolutoriu Janáčkovy akademie múzických umění v Brně hostoval v Divadle na Vinohradech a v Národním divadle, stálé angažmá získal v roce 1967 v plzeňském Divadle J. K. Tyla. V roce 1979 přešel do pražského Divadla S. K. Neumanna (dnešní Divadlo pod Palmovkou), v roce 1998 se však do plzeňského divadla vrátil a setrval zde až do svého odchodu do důchodu v roce 2016.

Značnou popularitu u televizních diváků mu přinesla role ředitele Hájka ze seriálu Zákony pohybu. Věnoval se i práci v dabingu (režie a úprava dialogů) a v rozhlase. Zatím poslední filmovou úlohou Viktora Vrabce byla role otce titulní hrdinky v životopisném dramatu Já, Olga Hepnarová.

Výběr z filmografie

  • Zákony pohybu (1978)
  • Smrt talentovaného ševce (1982)
  • „Babičky dobíjejte přesně!“ (1983)
  • Levé křídlo (1983)
  • Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984)
  • Nebožtík si nepřál květy (1985)
  • Gottwald (1986)
  • Záhada zamčeného pokoje (1986)
  • Dvě z Paříže (1988)
  • Chlapci a chlapi (1988)
  • Dobrodružství kriminalistiky (1989)
  • Poslední motýl (1990)
  • Náhrdelník (1992)
  • Hříchy pro pátera Knoxe (1992)
  • Byl jednou jeden polda II – Major Maisner opět zasahuje! (1997)
  • Jak ukrást Dagmaru (2001)
  • Já, Olga Hepnarová (2016)

Odkazy

Reference

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Viktor Vrabec

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes