Quantcast
peoplepill id: viggo-schulstad
VS
1 views today
1 views this week
Viggo Schulstad

Viggo Schulstad

Danish businessperson
Viggo Schulstad
The basics

Quick Facts

Intro Danish businessperson
Was Businessperson
From Denmark
Type Business
Gender male
Birth 13 March 1848, Holbæk, Denmark
Death 6 December 1921 (aged 73 years)
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Christian Viggo Schulstad (13. marts 1848 i Holbæk – 6. december 1921 i Klampenborg) var en dansk bagermester, der i 1880 gik i kompagniskab med kemikeren Christian Ludvigsen og skabte brødfabrikken Schulstad & Ludvigsen, senere blot Schulstad.

Som 32-årig købte Schulstad et nedlagt rugbrødsbageri i Store Kongensgade i København i fællesskab med melhandler Wilhelm Irgens. De var ikke de mest erfarne i branchen, men målet var ambitiøst: At fremstille kvalitetsbrød til danskerne. Sammen med Ludvigsen eksperimenterede de med nye hævemetoder i et decideret brødlaboratorium. De anskaffede sig æltemaskiner, der lettede arbejdsgangen, og i 1902 kunne de åbne en ny og større fabrik i Ryesgade med alskens moderne produktionsapparatur og betoning af hygiejne- og sundhedsaspekter.

Konkurrencen blev skærpet under 1. verdenskrig, og med Viggo Schulstad i spidsen fusionerede tidens fire store brødfabrikker i 1917 under navnet Aktieselskabet Københavns Brødfabrikker, i begyndelsen K.B. og Schulstad, senere blot Schulstad.

Schulstad blev begravet på Vestre Kirkegård (graven er nedlagt).

Eksterne henvisninger

Stub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=viggoschulstad
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes