Quantcast
peoplepill id: vick-debergh
VD
1 views today
3 views this week
Vick Debergh

Vick Debergh

Dutch comics artist
Vick Debergh
The basics

Quick Facts

Intro Dutch comics artist
Is Comics artist
From Netherlands
Type Humor
The details

Biography

Vick Debergh, pseudoniem van Patrick Vandebergh (Heerlen, 8 juli 1972) is een Nederlands striptekenaar.

Hij werkt als freelance illustrator in opdracht voor bedrijven en organisaties voor het visueel ondersteunen van communicatie met gebruik van cartoons en getekende verslaglegging. Hij is ook mede-ontwikkelaar van Bernstein iModes. Als gastdocent geeft hij workshops striptekenen op scholen en treedt regelmatig op als live tekenaar op bijeenkomsten.

Strips

Als striptekenaar maakt hij De Stripfreak die in BKStrips werd gepubliceerd en daarna in StripGlossy. Hij werkte ook mee aan de integrale uitgave van De Generaal van Peter de Smet bij Uitgeverij Personalia en tekent de spin-off strip Het Generaaltje over de jeugdjaren van De Generaal. In 2019 nam hij het initiatief om de strip Blook van Johnn Bakker nieuw leven in te blazen met een eigentijdse versie. De comic wordt uitgegeven onder het onafhankelijk striplabel Proton Comics..

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200203_00145833/stripheld-krijgt-nieuw-leven-na-halve-eeuw
https://www.tekenaarvick.nl/
https://www.lambiek.net/artists/d/debergh_vick.htm
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes