Quantcast
VMQ
Spain
20 views this week
Vicenç Martín Quirós

Vicenç Martín Quirós

Spaans componist (1893-1969)
The basics
Quick Facts
Occupations Composer
Countries Spain
Gender male
Birth December 12, 1893 (Barcelona)
Death April 19, 1969 (Barcelona)
The details
Biography

Vicenç Martín Quirós (Barcelona, 12 de desembre de 1893 - idm. 19 d'abril de 1969) fou un compositor català dedicat especialment al cuplet.

Estudià el piano i direcció d'orquestra, en el Conservatori de Madrid ensems que ja componia la sarsuela El Sultan de Persia, estrenant-la en el Teatro Barbieri de la capital d'Espanya. I després perfeccionà els seus estudis amb el mestre Burgés. Es dedicà preferentment al cuplet, que llavors era un gènere considerat modern, i pel que Quirós posseïa totes les qualitats: gràcia, facilitat metòdica i abundància d'idees, que li'n van permetre produir un gran nombre de petites obres, model en el seu estil i que assoliren gran popularitat. El novembre de 1922 va abordar el teatre amb el sainet-líric en dos actes Les Caramelles, que va aconseguir un ressonant èxit.

Les petites obres més importants que cal citar: El chulo del berbiqui; La sacristana; Al alma de Andalucia; Los picaros ojos; La zamorana; Nativa de Faraón, Els focs artificials; Fox-trot de l'ombrel·la; Alma brava, Flores, Rubores; un pasdoble premiat etc...

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Volum núm. 48, pàg. 1455 (ISBN 84-239-4548-0)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes