Quantcast
peoplepill id: vesa-nupponen
VN
1 views today
1 views this week
Vesa Nupponen

Vesa Nupponen

Finnish musician
Vesa Nupponen
The basics

Quick Facts

Intro Finnish musician
Is Musician
From Finland
Type Music
Gender male
Birth 7 August 1980
Age 40 years
Star sign LeoLeo
Instruments:
Electric guitar
The details

Biography

Excalion on Konnevedeltä lähtöisin oleva power metal -yhtye. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Primal Exhalen vuonna 2005. Toinen levy Waterlines ilmestyi maaliskuussa 2007. Kolmas albumi High Time julkaistiin tammikuussa 2010.

Historia

Kosketinsoittaja Jarmo Myllyvirta perusti Excalionin joulukuussa 2000 Konnevedellä, Keski-Suomessa. Pian yhtyeeseen liittyivät kitaristi Tero Vaaja, basisti Timo Sahlberg ja rumpali Henri Pirkkalainen. Myllyvirta oli jo kirjoittanut melodisen power metallin tapaista musiikkia ja yhtye alkoi soittamaan yhdessä, kemia oli löytynyt ja jäsenet tulivat hyvin toimeen keskenään. Yhtye nimettiin Excalioniksi Sahlbergin keksittyä nimen vahingossa. Laulaja Jarmo Pääkkösen edellinen yhtye oli juuri hajonnut, joten oli vapaa liittymään Excalioniin.

Yhtye soitti ensimmäisen keikansa keväällä 2001 ja soitti omien kappaleiden lisäksi Stratovarius- ja Nightwish-covereita. Toinen kitaristi Kimmo Hänninen, joka oli aiemmin soittanut Pääkkösen kanssa, liittyi yhtyeeseen. Syksyllä 2001 Excalion nauhoitti ensimmäisen demonsa Fornlornin Studio Kaktuksessa, Jyväskylässä. Seuraavana syksynä Excalion nauhoitti toisen demonsa, joka kantoi nimeä Obsession to Prosper. Demolla oli kappaleita, joita yhtye myöhemmin muokkasi tulevalle debyyttialbumille.

Excalion teki levytyssopimuksen pienen portugalilaisen levy-yhtiön kanssa vuonna 2003. Tulevaa albumia varten yhtye sävelsi uusia kappaleita ja hienosääti vanhempaa materiaalia. Vuonna 2004 yhtye astui Studio Watercastleen Jyväskylässä ja nauhoitti debyyttialbuminsa. Primal Exhale julkaistiin syksyllä 2005. Albumi sai todella hyvän vastaanoton. Ennen albumin julkaisua Hänninen ja Sahlberg jättivät kuitenkin yhtyeen.

Uusi kitaristi Vesa Nupponen löysi yhtyeen ja hänet otettiin jäseneksi. Vaaja vaihtoi alkuperäisen instrumenttinsa, kitaran, bassoon ja Excalion jatkoi viisihenkisenä. Uudella kokoonpanolla aloitettiin toisen levyn nauhoitukset toukokuussa 2006, ja julkaisija tällä kertaa toimi saksalainen melodiseen heavy metaliin erikoistuva Limb Music. Waterlines-albumi julkaistiin vuonna 2007. Taas kerran arvostelut olivat hyvin positiivisia. Tämän jälkeen yhtye otti pienen hengähdystauon.

Vuonna 2009 oli taas aika aloittaa työt. Elokuussa aloitettiin uuden albumin nauhoitukset Limb Musicin ollessa taas kyydissä. Tammikuussa 2010 julkaistiin Excalionin kolmas albumi High Times, jälleen positiivisin arvosteluin.

Huhtikuussa 2015 Excalion palasi monen vuoden tauolta uudella kokoonpanolla, jossa uusina jäseninä ovat laulaja Marcus Lång ja basisti Onni Hirvonen. Yhtye julkaisi kesällä 2017 neljännen studioalbuminsa Dream Alive.

Jäsenet

  • Marcus Lång – laulu (2014–)
  • Aleksi Hirvonen – kitara (2014–)
  • Onni Hirvonen – basso (2016-)
  • Henri Pirkkalainen – rummut (2001–)
  • Jarmo Myllyvirta – kosketinsoittimet (2001–)

Entiset jäsenet

  • Jarmo Pääkkönen – laulu (2001–2014)
  • Vesa Nupponen – kitara (2005–2014)
  • Kimmo Hänninen – kitara (2001–2005)
  • Timo Sahlberg – basso (2001–2005)
  • Tero Vaaja – basso (2005–2016), kitara (2001–2005)

Diskografia

Studioalbumit

  • Primal Exhale  (2005)
  • Waterlines  (2007)
  • High Time  (2010)
  • Dream Alive  (2017)
  • Emotions  (2019)

Demot

  • Forlorn  (2001)
  • Obsession to Prosper  (2003)

Musiikkivideot

Lähteet

Aiheesta muualla

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 16 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.excalion.com/band/history/
http://www.scarletrecords.it/artists/excalion/
http://www.excalion.com/
https://tools.wmflabs.org/fiwiki-tools/testit/INFOBOX/OK
https://tools.wmflabs.org/fiwiki-tools/testit/TEST_1/OK/NIMI
http://www.youtube.com/watch?v=hH-aRL8gCuE/
http://www.youtube.com/watch?v=3C3kTuvNFr0/
https://www.youtube.com/watch?v=Gw_w_T6kzHs
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes