Quantcast
peoplepill id: vera-rostin-wexelsen
VRW
1 views today
1 views this week
Vera Rostin Wexelsen

Vera Rostin Wexelsen

Norwegian actress
Vera Rostin Wexelsen
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian actress
Is Actor
From Norway
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 16 May 1949
Age 72 years
Star sign Taurus
The details (from wikipedia)

Biography

Vera Rostin Wexelsen (født 16. mai 1949) er en norsk instruktør, skuespiller og dramatiker.

Etter cand.philol.-eksamen med teatervitenskap, kunsthistorie og nordisk litteratur med vekt på dramatikk, startet Vera Rostin Wexelsen Flaminiateatret sammen med Jorunn Vesterlid. I en tiårsperiode turnerte gruppa i store deler av Norge, særlig med kabareter og teater for barn og unge. Av gruppas forestillinger som fikk særlig oppmerksomhet, kan nevnes Ellemelle (1984) av Vera Rostin Wexelsen og Frøken Julie av August Strindberg. Gruppa tok også initiativ til Slottsfjellspillene i Tønsberg hvor Vera Rostin Wexelsen var skuespiller i 1990 og 1992 og instruktør i 1995. Vera Rostin Wexelsen var instruktør for flere store friluftsforestillinger på 1990-tallet.

Vera Rostin Wexelsen har arbeidet som skuespiller og instruktør ved flere regionteatre i landet. Hun har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og Hordaland Teater. Som teaterleder har hun særlig vært opptatt av å formidle ny dramatikk for barn og unge. I 2012 debuterte hun som barnebokforfatter med Adventsboka om Adventspøkelset illustrert av Beate Rostin. Boka var en videreutvikling av teaterstykket Adventspøkelset som Wexelsen skrev og instruerte for Hordaland Teater i 2010.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,94010877
https://viaf.org/viaf/223382675
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes