Quantcast
VVL
Belgium
19 views this week
Veerle Van linden

Veerle Van linden

Atleta belga
The basics
Quick Facts
Intro Atleta belga
Countries Belgium
Occupations Athletics competitor
Gender female
Birth June 12, 1976
The details
Biography

Veerle Van linden (12 juni 1976) is een Belgische atlete, die zich heeft toegelegd op de lange afstand en het veldlopen. Zij nam tweemaal deel aan de wereldkampioenschappen veldlopen en veroverde op drie verschillende nummers zeven Belgische titels.

Biografie

Van linden behaalde enkele jeugdtitels op de middellange afstand en het veldlopen.

In 2004 werd Van linden Belgisch indoorkampioene op de 1500 m. Outdoor was ze vooral gespecialiseerd in de 5000 m. In 2001 behaalde ze een eerste medaille op de Belgische kampioenschappen. Nadat ze wegens haar doctoraat haar atletiekloopbaan even op een laag pitje had gezet, hervatte ze in 2008 haar carrière. Tussen 2009 en 2015 veroverde ze vijf Belgische titels op de 5000 m, waarvan vier opeenvolgende.

In het veldlopen nam Van linden tweemaal deel aan de wereldkampioenschappen. In 2002 werd ze zestigste op de lange cross en in 2004 achtenvijftigste op de korte cross. Ook nam ze driemaal deel aan de Europese kampioenschappen, met een tweeëndertigste plaats in 2009 als beste resultaat. In 2009 haalde ze ook haar enige Belgische veldlooptitel op de korte cross. Tussen 2012 en 2015 haalde ze vier opeenvolgende maal een medaille op het Belgisch kampioenschap lange cross.

Op de weg won Van linden tussen 2013 en 2016 vier opeenvolgende malen de Antwerp 10 Miles. Op het eerste Belgisch kampioenschap op de 10 km werd ze tweede.

Van linden begon bij Kontich AC en was daarna aangesloten bij AV Toekomst, Daring Club Leuven Atletiek en Koninklijke Atletiek Sport Vereniging Oudenaarde.

Belgische kampioenschappen

Onderdeel Jaar
5000 m 2009, 2012, 2013, 2014, 2015
veldlopen (korte cross) 2009
1500 m indoor 2004

Persoonlijke records

Onderdeel Prestatie Datum Plaats
5000 m 15.58,90 30 juni 2012 Lier

Palmares

1500 m

  • 2004: 1 Goud BK indoor AC – 4.24,08

5000 m

  • 2001: 2 Zilver BK AC – 16.43,02
  • 2009: 1 Goud BK AC – 16.36,01
  • 2012: 1 Goud BK AC – 16.16,36
  • 2013: 1 Goud BK AC – 17.12,17
  • 2014: 1 Goud BK AC – 16.54,17
  • 2015: 1 Goud BK AC – 16.30,98

10 km

  • 2016: 2 Zilver BK in Lokeren - 35.50

12 km

  • 2009: 1 Goud Zandvoort Circuit Run - 42,14

10 mijl

  • 2013: 1 Goud Antwerp 10 Miles – 57.16
  • 2014: 1 Goud Antwerp 10 Miles – 57.21
  • 2015: 1 Goud Antwerp 10 Miles – 56.04
  • 2016: 1 Goud Antwerp 10 Miles – 56.37

veldlopen (korte cross)

  • 2004: 3 Brons BK AC in Oostende
  • 2004: 51e WK korte cross in Brussel
  • 2009: 1 Goud BK AC in Oostende

veldlopen

  • 1995: 28e WK junioren in Durham
  • 1999: 39e EK in Velenje
  • 2002: 60e WK in Dublin
  • 2008: 58e EK in Brussel
  • 2009: 32e EK in Dublin
  • 2012: 3 Brons BK AC in Oostende
  • 2013: 3 Brons BK AC in Oostende
  • 2014: 2 Zilver BK AC in Wachtebeke
  • 2015: 3 Brons BK AC in Wachtebeke
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Biografie Belgische kampioenschappen Persoonlijke records Palmares
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes