Quantcast
peoplepill id: vasily-reshetnikov-1
VR
1 views today
1 views this week
Vasily Reshetnikov

Vasily Reshetnikov Soviet and Ukrainian screenwriter and film editor

Soviet and Ukrainian screenwriter and film editor
The basics
Quick Facts
Intro Soviet and Ukrainian screenwriter and film editor
Was Screenwriter
From Russia
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 9 February 1927, Belgorod Oblast, Russia
Death 2 July 2019 (aged 92 years)
Star sign AquariusAquarius
The details
Biography

Васи́ль Семе́нович Реше́тников (9 лютого 1927 — 2 липня 2019) — радянський та український редактор, кінодраматург. Нагороджений медалями.

Біографія

Народився 1927 року на хуторі Мочки Білгородської області в родині селянина.

Учасник Великої Вітчизняної війни.

Закінчив сценарний факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1957).

З 1957 року працював на Одеській кіностудії. Був членом сценарно-редакційної колегії, керівником сценарної майстерні, редактором.

Член Національної спілки кінематографістів України.

Помер 2 липня 2019 року в Одесі.

Фільмографія

Редактор стрічок:

  • «Дивак-людина» (1961)
  • «Компаньєрос» (1962)
  • «Царі»
  • «Таємниця» (1963)
  • «Явдоха Павлівна» (1966)
  • «Вертикаль» (1966)
  • «Дубравка»
  • «Тиха Одеса» (1967)
  • «День Ангела»
  • «Випадок із слідчої практики» (1968)
  • «Білий вибух» (1969)
  • «Севастополь» (1970)
  • «Крок з даху» (1970)
  • «Синє небо» (1971)
  • «Увімкніть північне сяйво» (1972)
  • «Юлька»
  • «Двобій» (1972)
  • «Хлопчину звали Капітаном» (1973)
  • «Прощайте, фараони!» (1974)
  • «Хлопчаки їхали на фронт»
  • «Порт» (1975)
  • «Солдатки» (1977)
  • «Багряні береги» (1979)
  • «Крупна розмова» (1980)
  • «Екіпаж машини бойової» (1983) та ін.

Автор сценаріїв фільмів:

  • «Поспішай будувати будинок» (1970, у співавт. з Віктором Потейкіним)
  • «Вершники» (1972, т/ф, 2 с. Диплом і Приз Держтелерадіо Узбекистану VI Всесоюзного кінофестивалю, Алма-Ата, 1973)
  • «Заячий заповідник» (1973)
  • «Ми разом, мамо» (1976, т/ф. Спеціальний диплом за найкращий літературний сценарій Міжнародного фестивалю телефільмів, Прага, Чехословаччина)
  • «Хліб дитинства мого» (1977. Диплом і Приз журі XI Всесоюзного кінофестивалю, Єреван, 1978)
  • «Загін особливого призначення» (1978, у співавт. з Р. Отколенком)
  • «Право керувати» (1981).

Посилання

Література

  • Спілка кінематографістів України. — К., 1985. — С. 132.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Mar 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.imdb.com/name/nm0720261/
http://www.ukrkino.com.ua/people/?id=7152
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes