Quantcast
peoplepill id: vasilis-kailas
VK
13 views today
16 views this week
Vasilis Kailas

Vasilis Kailas

Greek actor
Vasilis Kailas
The basics

Quick Facts

Intro Greek actor
A.K.A. Vasilakis Kailas
Is Actor Voice actor Dubbing director
From Greece
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 1 May 1953, Athens, Athens Municipality, Central Athens Regional Unit, Greece
Age 67 years
Star sign Taurus
Family
Spouse: Anna
Education
Theodosiadis Athens Drama School
Peoplepill ID vasilis-kailas
The details

Biography

Ο Βασίλης Καΐλας (Αθήνα, 1 Μαΐου 1953) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Βιογραφικό

Ξεκίνησε την καριέρα του πλάι στην Έλλη Λαμπέτη, στην ταινία Το τελευταίο ψέμα, όταν ήταν 4 χρονών. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους (και πρώτους ρόλους σε ταινίες της Μαρίας Πλυτά όπως Λουστράκος, Εμποράκος).

Αργότερα πέρασε στο θέατρο. Το 1985 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Πήρες πτυχίο. Συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες. Έμεινε στην ιστορία ως το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Πολιτική

Το 2010, αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στο Λαγονήσι, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Συγγραφικό έργο

Τον Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, το οποίο ονόμασε "Ένα παιδί μετράει τα πλάνα", εμπνευσμένος από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τα άστρα". Σε αυτό το βιβλίο ανέλυσε την ζωή του αλλά και το έργο και τη συμβολή του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Φιλμογραφία

  • Πήρες πτυχίο; (1985) [Ανδρέας Ντόβης]
  • Ο άγιος Πρεβέζης (1982) [παπα-]
  • Βέγγος ο τρελλός καμικάζι (1980)
  • Στη θύελλα της μεγάλης αγάπης (1972)
  • Φλογισμένη σάρκα (1971)
  • Μεθύσι της σάρκας (1970)
  • Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
  • Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)
  • Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Ανδρέας Λιάπης]
  • Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου (1968) [(μικρός) Δημήτρης]
  • Όνειρο απατηλό (1968)
  • Ξεριζωμένη γενηά (1968) [(μικρός) Βασίλης Καρατζόγλου]
  • Οικογένεια Χωραφά (1968) [Νικολής]
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Μπροστά στην αγχόνη (1968)
  • Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
  • Δρόσω η αρχοντοπούλα (1967)
  • Η ώρα της δικαιοσύνης (1967)
  • Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
  • Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
  • Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [(μικρός) Ανδρέας Γεραλής]
  • Ο εμποράκος (1967) [Κωστής]
  • Ησαΐα χόρευε (1966) [Βασιλάκης]
  • Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
  • Ο νικητής (1965) [(μικρός) Πέτρος Ντάβαρης]
  • Ο επαναστάτης (1965)
  • Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) ["σπουργιτάκι"]
  • Άγγελοι χωρίς φτερά (1965)
  • Θα ζήσω για σένα (1965)
  • Ο μεγάλος όρκος (1965)
  • Γιατί με εγκατέλειψες (1965)
  • Είμαι μια δυστυχισμένη (1964) [Κυριάκος]
  • Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
  • Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
  • Το κορίτσι του πόνου (1964)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [Γιαννάκης Κοντοβασίλης]
  • Η ψεύτρα (1963) [Πέτρος]
  • Για λίγη στοργή (1963)
  • Τα παλιόπαιδα (1963)
  • Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
  • Καρδιές στην καταιγίδα (1963)
  • Ο άσωτος (1963) [(μικρός) Μιχαλιός]
  • Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη (1963)
  • Ο τρελλάρας (1963) [(μικρός) Θανάσης]
  • Πληγωμένες καρδιές (1963) [Βασιλάκης]
  • Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
  • Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [Γιαννάκης]
  • Δύο μάννες στο σταυρό του πόνου (1962) [(μικρός)]
  • Η νύφη τό σκασε... (1962) [Κωστάκης Μπάκουρας]
  • Λαφίνα (1962) [Γιαννιός]
  • Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
  • Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1972)
  • Ο λουστράκος (1962) [(μικρός) Βασίλης Μαράς]
  • Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [(μικρός με όπλο)]
  • Μανταλένα (1960) [Παντελής Χαρίδημος]
  • Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Αργύρης], το άρρωστο παιδάκι
  • Το τελευταίο ψέμμα (1958)

Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία Η Αλίκη στο ναυτικό, το 1961, στο ρόλο του μικρού αγοριού στην σκηνή με τον γάιδαρο, στην αρχή της ταινίας.

Θέατρο

Έτος Τίτλος
1967 Η πεντάμορφη
1979 Μάρτυς κατηγορίας

Ο άντρας της ζωής μου

1989 Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

Τηλεοπτικό θέατρο

Έτος Τίτλος Κανάλι
1980 Διακοπές στη Βενετία ΕΡΤ
1983 Ο Σινάνης ΕΡΤ
1986 Χαβιάρι και καφέ ΕΡΤ

Μεταγλωττίσεις

Έτος Τίτλος Κανάλι
1974 Οι Γουώλτονς

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι

ΕΙΡΤ

ΥΕΝΕΔ

1979 Μάγια η μέλισσα ΕΡΤ
1982 Οδύσσεια του διαστήματος ΕΡΤ
1983 Μια φορά και έναν καιρό στο διάστημα ΕΡΤ
1984 Τα στρουμφ ΕΡΤ
1986 Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ΕΡΤ
1990 Οι μούμιν ΕΤ1

Τηλεοπτικές σειρές

Έτος Τίτλος Κανάλι
1982 Λαϊκές ιστορίες από τον κόσμο ΕΤ2
1988 Όλη η δόξα, όλη η χάρη ΕΤ2
1993 Κωστής Παλαμάς ΕΤ1

Παραπομπές

Πηγές

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • 90 lepta
  • Θόδωρος Έξαρχος, «Έλληνες Ηθοποιοί»
  • Βασίλης Καΐλας, «Ένα παιδί μετράει τα πλάνα»

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 12 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.nou-pou.gr/stories/interviews/o-vasilis-ka%CE%90las-metrai-ta-astra-sto-lagonisi/
http://archive.ert.gr/47097
http://archive.ert.gr/76339
https://archive.ert.gr/47097/
https://archive.ert.gr/76339/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes