Quantcast
peoplepill id: valeri-cato
VC
1 views today
1 views this week
Valeri Cató
The basics

Quick Facts

Is Poet
Type Literature
Gender male
The details (from wikipedia)

Biography

Valeri Cató (en llatí Valerius Cato) va ser un escriptor i poeta romà del segle i aC, que va florir als últims temps de la República. Alguns autors diuen que probablement era d'origen gal i llibert d'un tal Bursenus. Però ell mateix, en una petita obra titulada Indignatio, va sostenir que era pur de tota taca servil, que havia perdut el seu pare mentre encara era menor d'edat i que havia estat desposseït del seu patrimoni durant les trifulgues que van succeir durant la usurpació de Sul·la.

Va estudiar amb Filòcom i tenia Gai Lucili de company. Després va ser preceptor de moltes persones de classe alta, i va ser considerat molt bo en l'ensenyament de la poesia. D'aquesta manera sembla haver acumulat una riquesa considerable, ja que va ser el posseïdor d'una magnífica residència a Tusculum. Però li van sobrevenir dificultats i es va veure obligat a cedir aquesta vil·la als seus creditors. Es va retirar i va viure "com un gos" la resta de la seva vida, que es va allargar fins a la vellesa extrema, passant una gran penúria.

Va escriure diversos llibres sobre temes gramaticals i de poemes. Entre aquestos darrers els més famosos van Lydia i Diana, molt admirats pels seus contemporanis.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes