Quantcast
peoplepill id: unni-nielsen
UN
1 views today
1 views this week
Unni Nielsen

Unni Nielsen

Norwegian writer
Unni Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian writer
Was Writer
From Norway
Type Literature
Gender female
Birth 1 September 1942
Death 30 September 2005 (aged 63 years)
Star sign Virgo
Peoplepill ID unni-nielsen
The details

Biography

Unni Nielsen (født 1. september 1942, død 30. september 2005) var en norsk forfatter. Hun debuterte som romanforfatter i 1982, og ga ut fem romaner før hun i 1987 gikk over til å skrive ungdomsbøker. På slutten av 1990-tallet skrev hun dessuten tre serieromaner for Bladkompaniet under pseudonymet Abena Heimvik.

Nielsen seilte i mange år som telegrafist i handelsflåten; i seinere år var hun bosatt i Larvik.

Bibliografi

Romaner

  • Janeks historie, 1982.
  • Isløsning, 1983.
  • Arvestykker, 1984.
  • Regntid, 1985.
  • Lysbilder, 1987.
  • Som palmevin om morgenen, 1996. (under pseudonym)
  • Papaya og søte bananer, 1997. (under pseudonym)
  • Sandeltre og honning, 1998. (under pseudonym)

Ungdomsbøker

  • Kjære Liv, 1987.
  • Et mord for Quiterio, 1989.
  • Når kulda kommer, 1990.
  • Dragsug, 1991.
  • Farlig spill, 1993.
  • Ramons hus, 1994.
  • Toccata og fuge i D-moll. Ritas krig, 1995.
  • Neste år i september, 1996.
  • Benjamins reise, 1997.
  • Sommerfugler i desember, 1999.
  • Tre dager i juni, 2000.

Barnebøker

  • Morf! 2002, bildebok illustrert av Jens Kristensen
  • Hjelpe og trøste! 2004.

Eksterne lenker


The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb12241664r
https://web.archive.org/web/20070928080158/http://www.gyldendal.no/Search/person.asp?person=7031&searchresult=1
http://www.aftenposten.no/alex/litterat/forfatte/nielsenu.htm
https://snl.no/Unni_Nielsen
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,90063845
https://viaf.org/viaf/79486284
https://id.loc.gov/authorities/n95108852
http://isni.org/0000000374097477
http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12241664r
https://www.idref.fr/031143423
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes