Quantcast
peoplepill id: tyra-teodora-tronstad
TTT
2 views today
3 views this week
Tyra Teodora Tronstad

Tyra Teodora Tronstad

Norwegian author
Tyra Teodora Tronstad
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian author
Is Author Poet
From Norway
Type Literature
Gender female
Birth 7 January 1972, Elverum, Norway
Age: 48 years
Star sign CapricornCapricorn
The details

Biography

Tyra Teodora Tronstad (født 7. januar 1972 i Elverum) er en norsk forfatter.

Tronstad vokste opp på Koppang i Østerdalen, og er bosatt i Trolltun Borettslag på Bøler i Oslo.

Hun debuterte som forfatter i 2007 med diktsamlingen Mandag morgen står de døde i kø. Boken Hvis det er flere som juger nå (2011) ble nominert til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for 2011.

Hun har reflektert rundt eget forfatterskap i artikkelen «Det vanskeligste» i antologien BU1303, i «Tronstadforelesninga» (2013), og i en artikkel i Samtiden (2017).

Mørket kommer innenfra vant Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2016. Hundetanker (2012) og Flaggermusmusikk (2019) var også nominert til prisen.

Bibliografi

  • 2007: Mandag morgen står de døde i kø (dikt)
  • 2009: Jeg skal hjelpe deg, bildebok sammen med illustratøren Helena Ohlsson
  • 2011: Hvis det er flere som juger nå, roman for barn/ungdom
  • 2012: Hundetanker, roman for barn/ungdom
  • 2013: Det blir pinlig uansett, roman for barn/ungdom, skrevet sammen med Bjørn Sortland.
  • 2016: Mørket kommer innenfra, roman for barn/ungdom
  • 2019: Flaggermusmusikk, ungdomsroman
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/tyra-tronstad/
http://www.nbuforfattere.no/skriftserie/
https://barnebokinstituttet.no/undervisning-50/forfatterutdanningen-11/julie-andems-metode-hva-skjonnlitteraere-forfattere-kan-laere-av-skam
http://kritikerlaget.no/saker/kritikerprisen-for-beste-barne-og-ungdomsbok-2016
http://arkiv.barnebokkritikk.no/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=958
https://web.archive.org/web/20170221110041/http://arkiv.barnebokkritikk.no/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=958
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,7067545
https://viaf.org/viaf/225211374
https://id.loc.gov/authorities/no2014046989
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes