Quantcast
peoplepill id: tuomas-rousi
TR
1 views today
1 views this week
Tuomas Rousi
Finnish conductor

Tuomas Rousi

Tuomas Rousi
The basics

Quick Facts

Intro Finnish conductor
Is Musician Conductor
From Finland
Field Music
Gender male
Birth 1967
Age 55 years
Family
Father: Arne Rousi
Siblings: Martti Rousi
Education
Sibelius Academy
The details (from wikipedia)

Biography

Tuomas Rousi (s. 1967) on suomalainen kapellimestari.

Tuomas Rousi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan, Eri Klasin ja Leif Segerstamin johdolla. Hän on myös opiskellut viulunsoittoa Utrechtin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän sai vuonna 2000 kansainvälisessä Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa Yleisradion erikoispalkinnon.

Rousi oli Ylioppilaskunnan Soittajien kapellimestari vuosina 1996-2001. Hän on vieraillut johtamassa useita suomalaisia orkestereita, mm. Radion sinfoniaorkesteria Kanariansaarten musiikkifestivaalilla 2002. Ulkomailla Rousi on johtanut mm. Puolassa, Tanskassa, Etelä-Afrikassa, Libanonissa ja Itävallassa. Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut kamariorkesteri Refugium musicumin kapellimestarina ja Brinkhall soi -festivaalin taiteellisen suunnitteluryhmän jäsenenä. Syksystä 2010 Rousi toimii Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana.

Tuomas Rousin isä on Turun yliopiston kasvitieteen emeritusprofessori Arne Rousi ja hänen veljensä on sellisti Martti Rousi. Bassolaulaja Erik Rousi on Tuomas Rousin sisarenpoika.

Lähteet

  1. Kuopion kaupunginorkesteri - Vierailevat kapellimestarit - Tuomas Rousi kuopionkaupunginorkesteri.fi. Viitattu 7.9.2009.
  2. http://www.skor.fi/index.php?p=41&sivu=Orkesteri_-_Taiteellinen_johtaja>Seinäjoen kaupunginorkesteri
  3. Rousi, Arne Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  4. Tahto laulamiseen löytyi, kun takana oli viisi vuotta nettipokeria – tässä saattaa olla Suomen seuraava kuningasbasso Yle Uutiset. Viitattu 21.8.2018.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Tuomas Rousi

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes