Quantcast
peoplepill id: triin-ruubel
TR
1 views today
1 views this week
Triin Ruubel

Triin Ruubel

Estonian violinist
Triin Ruubel
The basics

Quick Facts

Intro Estonian violinist
Is Violinist
From Estonia
Type Music
Gender female
The details

Biography

Triin Ruubel (s. 1988 Tallinna) on virolainen viulisti.

Ruubel aloitti viulutunneilla käymisen 6-vuotiaana ja pääsi Tallinnan musiikkilukioon. Hän sai taiteilijadiplominsa Rostockin musiikki- ja teatteriyliopistosta, jossa opiskeli Petru Munteanun johdolla. Ruubel on tullut palkituksi useissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Romanian Remember Enescu -kilpailussa Grand Prixillä (2007).

Ruubel on soittanut Viron kansallisen sinfoniaorkesterin ja monien muiden orkestereiden solistina sellaisten kapellimestarien kuin Neeme Järven, Arvo Volmerin ja Justus Frantzin johdolla. Ruubelin solistisessa ohjelmistossa nykymusiikki on ollut keskeisellä sijalla. Hänen kanssaan yhteistyötä tehneisiin säveltäjiin ovat kuuluneet Wolfgang Rihm, Peter Ruzicka ja Jörg Widmann. Ruubel on vieraillut säännöllisesti Pärnun musiikkifestivaalilla ja esiintynyt muillakin festivaaleilla, kuten Helsingin Bach-viikolla. Pärnun musiikkifestivaalilla hänen yhteistyökumppaneidensa joukossa ovat olleet Ivri Gitlis ja Paavo Järvi.

Huhtikuussa 2015 Ruubel sai nimityksen Viron kansallisen sinfoniaorkesterin konserttimestariksi. Hän on myös vieraillut Deutsche Kammerphilharmonie Bremenin konserttimestarina. Hän liittyi Viron musiikki- ja teatteriakatemian henkilökuntaan syyskuussa 2015. Hänen instrumenttinsa on François Piquen viulu (Pariisi, 1820), jonka hänen käyttöönsä on lainannut Thomas J.C. & Angelika Matzen Stiftung.

Lähteet

  1. Triin Ruubel Pärnu Music Festival

Aiheesta muualla

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.parnumusicfestival.ee/parnu-music-festival/artists/triin-ruubel
https://www.triinruubel.com/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes