Quantcast
About Trahamunda: Spanish nun | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: trahamunda
T
1 views today
1 views this week
Trahamunda
Spanish nun

Trahamunda

Trahamunda
The basics

Quick Facts

Intro Spanish nun
Is Nun
From Spain
Field Religion
Gender female
Birth Galicia, Spain
Residence Hispania, UK
Trahamunda
The details (from wikipedia)

Biography

Trahamunda de Poio (Poio, Pontevedra, segle VIII o IX) fou un personatge llegendari, una monja gallega que és venerada com a santa popular.

Segons la tradició, Trahamunda era novícia al convent de San Martín de l'illa de Tambo, a la Ria de Pontevedra davant el poble de Poio. El convent fou assaltat pels musulmans, per Abd-ar-Rahman I segons uns o per Abd-ar-Rahman II segons altres, i fou duta presonera a Còrdova.

En no voler incorporar-se a l'harem del califa, fou tancada en una presó, on visqué onze anys. Sentia nostàlgia de la seva terra, i un 23 de juny va pregar a Déu de trobar-se a Poio l'endemà, que s'hi celebrava Joan Baptista, la festa del poble.

Un àngel li va donar una branca de palma i va viatjar miraculosament a Galícia: segons unes tradicions, en la palmera; segons d'altres, en una barca de pedra. En arribar a Poio per a la festa, les campanes dels dos convents (Tambo i Poio), van repicar plegades. Va plantar la branca prop del monestir de San Xoán, i hi cresqué una palmera que es va conservar fins al 1578.

Venerada com a santa, la seva tomba es conserva a la capella del monestir de Poio. És considerada patrona de la "morrinha" o sentiment d'enyorament característic del tarannà gallec.

Bibliografia

  • José Santiago Crespo Pozo.Santa Trahamunda: leyenda sacra (1943).
  • Trahamunda: a santa de Poio (Mosteiro de Poio, 1990).
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 07 Mar 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://rodr2jeca.wordpress.com/2008/08/09/santa-trahamunda-patrona-de-la-morrina/
http://lireetpartager-lerecomprender.blogspot.com/2011/11/una-leyenda-de-poio-santa-trahamunda.html
Sections Trahamunda

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes