Quantcast
peoplepill id: tor-borong
TB
2 views today
1 views this week
Tor Borong
Swedish actor

Tor Borong

Tor Borong
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Was Actor
From Sweden
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 19 November 1886, Katarina församling, Stockholm Municipality, Stockholm County, Sweden
Death 5 September 1967 (aged 80 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Tor Paul Henrik Borong, född 19 november 1886 i Katarina församling, Stockholm, död där 5 september 1967 i Sankt Görans församling, var en svensk skådespelare och inspicient. Han var hela tiden knuten till Svensk Filmindustri där han också var inspicient vid ateljéerna i Filmstaden.

Borong gick i pension 1959 och var gift med skådespelaren Karla Wiberg (1901–1986). De är begravda på Norra begravningsplatsen utanför Stockholm.

Filmografi (urval)

  • 1963 – Den gula bilen
  • 1963 – Det är hos mig han har varit
  • 1962 – Vita frun
  • 1960 – Jungfrukällan
  • 1958 – Ansiktet
  • 1958 – Lek på regnbågen
  • 1957 – Det sjunde inseglet
  • 1956 – Främlingen från skyn
  • 1953 – Vägen till Klockrike
  • 1953 – Dansa min docka
  • 1953 – Sommaren med Monika
  • 1951 – Elddonet
  • 1950 – Sånt händer inte här
  • 1949 – Pappa Bom
  • 1949 – Greven från gränden
  • 1949 – Svenske ryttaren
  • 1947 – Tösen från Stormyrtorpet
  • 1947 – Rallare
  • 1947 – Det kom en gäst
  • 1947 – Pappa sökes
  • 1944 – Hans officiella fästmö
  • 1939 – Landstormens lilla Lotta
  • 1937 – Katt över vägen
  • 1936 – 33.333
  • 1935 – Swedenhielms
  • 1935 – Ebberöds bank
  • 1935 – Järnets män
  • 1934 – Uppsagd
  • 1933 – Giftasvuxna döttrar
  • 1933 – Den farliga leken
  • 1932 – Vi som går köksvägen
  • 1932 – Landskamp
  • 1931 – Falska miljonären
  • 1931 – En natt
  • 1931 – Skepparkärlek
  • 1930 – För hennes skull
  • 1929 – Konstgjorda Svensson
  • 1928 – Svarte Rudolf
  • 1927 – Spökbaronen
  • 1925 – Karl XII del II
  • 1917 – Tösen från Stormyrtorpet

Teater

Roller (ej komplett)

År Roll Produktion Regi Teater
1911 Krigarliv, revy
Emil Norlander
Justus Hagman Kristallsalongen

Källor

Fotnoter

Externa länkar

  • Tor Borong på Internet Movie Database (engelska)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Tor Borong

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes