Quantcast
peoplepill id: tom-steinar-lund
TL
1 views today
1 views this week
Tom Lund

Tom Lund

Norwegian jazz guitarist
Tom Lund
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian jazz guitarist
Is Guitarist Jazz musician Musician Jazz guitarist Record producer
From Norway
Type Business Music
Gender male
Birth 1957, Jømna, Norway
Age: 63 years
Awards
Vidar Sandbecks kulturpris 2012
Genre:
Jazz
Instruments:
Guitar
The details

Biography

Tom Steinar Lund (født 20. juli 1957 på Jømna ved Elverum) er en norsk gitarist og plateprodusent, kanskje best kjent for sine utgivelser av brasiliansk musikk (samba og bossa nova).

Med bandet «Desafinado» fremførte han samba og bossa nova i en årrekke på Smuget i Oslo (1986–1993). I 1988 stiftet han Trio de Janeiro med Anne-Marie Giørtz og Sveinung Hovensjø, med to utgivelser og Spellemannprisen 1993 som resultat. Han var også gitarist, arrangør og produsent for en CD med Katia Cardenal, kalt Prøysen på spansk. Denne solgte til gull, og de to mottok Europabevegelsens kulturpris i 1999. I 2000 mottok han også Gammleng-prisen i kategorien «studiomusiker». Året etter var han sammen med Trio de Janeiro 'Artist-in-Residence' under Festspillene i Vestfold. Stiftelsen Vidar Sandbeck sto i 2003 bak utgivelsen Gull i fra grønne skoger, der Lund var produsent, og sto for utvalget av låter og musikalsk tilrettelegging. Lund samarbeidet i år 2003 med lyrikeren Ove Røsbak i forestillingen «Er det lenger hit enn dit?» (2004), der tilstandene i Norge kontra Sør-Amerika ble sammenlignet. Samme forestilling ble senere framført under Prøysenfestivalen Blåklokkevikua på Rudshøgda.

I trioen Tom's Diner (med Andreas Aase på cavaquinho og Kirsti Huke på vokal), utviklet Lund et verk som ble fremført på blant annet Kibnebfestivalen i Lensvik (2005) og under Olavsfestdagene i Trondheim (2006). Årene 2003-2009 var han på Rikskonsert-turné med Grenseløs Samba, Braziliade og En grønnmalt benk-i Rio?, der stnevnte ble ur-oppført under Olavsfestdagene i 2009, samt fikk én ukes gjestespill ved Trøndelag Teater i 2010. For Laila Yrvum har han vært produsent på 2 CD-utgivelser; Se min ild (2006) og Langs veien (2012). Desember samme år var han kurator og spillende programleder med KORK i to programmer på NRK 1.

I 2014 var Lund musikalsk leder for Teater Innlandets Det året det var så bratt, en forestilling basert på Øystein Sundes sanger..

Diskografi

  • Høre du... (2013), med Hans Christian Medlien
  • En grønnmalt benk – i Rio? (2016)
  • Østerdalsmusikk 1975–2015 (2015)
  • Ao vivo (2016) som «Amigo Tom»
  • Dating (1991) med Talisman Group
  • Vardøger (1995) med Talisman Group
  • Brazilikum (1993) med Trio de Janeiro
  • Amoregano (1995) med Trio de Janeiro

Deltar på

Klikk på [vis] for å se en liste over utgivelser hvor han medvirker på enkeltspor o.l.
  • Fremtiden er nå: Fremtiden er nå! (1983)
  • Steinar Ofsdal: Kalender (1987)
  • Steinar Ofsdal: Vestenfor måne (1990)
  • Elsa Kvamme: Ting som små piker liker (1990)
  • Gitarkameratene: Typisk norsk (1990)
  • Nora Brockstedt: Hilsen Nora (1990)
  • Sesam Stasjon: Sesam Stasjon 2 (1991)
  • Malin Holberg: Himmel og hav (1993)
  • Jakob Weidemann & Jan Vincents Johannessen: Kunsten å leve (1993)
  • Elisabeth Andreassen: Ledet av en stjerne (1993)
  • Elisabeth Andreassen: Julestemninger (1993)
  • Silje Vige: Alle mine tankar (1994)
  • Servitørene i Rondo: Da Doo Ron Ron (1994)
  • Randall Meyers: Hører du ikke hva jeg sier! – Musikk fra filmen (1995)
  • Marius Müller: Seks (1995)
  • Øyvind Thorsen: Humringstimen (1996)
  • Elisabeth Andreassen: Bettans jul (1996)
  • Jan Eggum: Dingli bang (1997)
  • Johannes Kleppevik: Langs kysten (1997)
  • Jan Werner: Inner Secrets (1997)
  • Fabel: Flørt (1998)
  • Roar Engelberg: Har en drøm (1998)
  • Gisle Kverndokk & Øystein Wiik: Songs from Sophie's World the Musical (1998)
  • Katia Cardenal: Prøysen på spansk – Navegas por las costas (1998)
  • Katia Cardenal: Prøysen på spansk 2 – en reveslandia (i bakvendtland) (1999)
  • Wenche Myhre: Wenches jul (2000)
  • Ivar Bøksle: Sange fra min ø (2001)
  • Jan Eggum: Ekte Eggum (2001)
  • Anita Skorgan: Gull (2001)
  • Silje Nergaard: Nightwatch (2003)
  • Norsk jazzforum: Jazz From Norway 2003 – JazzCD.no 1th Set (2003)
  • Vidar Sandbeck-hyllest: Gull i fra grønne skoger (2003)
  • Ravin: Buddha-Bar VI (2004)
  • Afterlife: Speck of Gold (2004)
  • Roy Nikolaisen: Roy's Choice (2004)
  • Kari Wærum, lest av: Svein Erik Brodal: Juleboka (2004)
  • Paal Flaata: Rain (2005)
  • Øystein Sunde: Sånn er’e bare (2005)
  • Albion: June, July, August (2005)
  • Jan Eggum: 30/30 (2005)
  • STEP: Aangenaam... Jazz Editie 2005 (2005)
  • Øystein Sunde: Sundes verden (2006)
  • Øystein Sunde: Sundes verden – 52 av de aller beste (2006)
  • Laila Yrvum: Se min ild (2006)
  • Margareta Bengtson: I'm Old Fashioned (2006)
  • Frøydis Grorud: Himmeldryss (2009)
  • Geir Hauger: Turning Circles (2009)
  • Anita Skorgan: Hele veien (2009)
  • Oluf Dimitri Røe: Meltemi – Wind of Mykonos: A Greek-Norwegian Musical Journey (2011)
  • Jens Gunderssen: Stjerner lyser hvite (2012)
  • Laila Yrvum: Langs veien (2012)
  • Øystein Sunde: Puslespill (2012)
  • Kåre Grøttum: Rainy Days – Music and Lyrics by Kåre Grøttum (2014)
  • Kåre Grøttum: Nyanser i blått – Musikk av Kåre Grøttum (2014)
  • Øystein Sunde: Dødsbo (2015)
  • André Bjerke & Kåre Grøttum: På jorden et sted (2015)
  • Ingvar Hovland & Asbjørn Stokkeland: Såre vel (2015)
  • Øystein Sunde: Bestefar (2016)

Priser og utmerkelser

  • Vidar Sandbecks kulturpris (2012)
  • Gammleng-prisen (2000)
  • Europabevegelsens kulturpris (1999)
  • Spellemannprisen (1993)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.ostlendingen.no/nyheter/scener-med-sunde-1.8313350
https://oslojazz.no/artist/desafinado-reunion/
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,98076391
https://viaf.org/viaf/33145971596332332881
https://musicbrainz.org/artist/39b132d5-2cf4-49d8-9d66-edbd2183be56
https://www.discogs.com/artist/856239
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes