Quantcast
peoplepill id: tarcisio-meira
TM
3 views today
10 views this week
Tarcísio Meira
Brazilian actor

Tarcísio Meira

Tarcísio Meira
The basics

Quick Facts

Intro Brazilian actor
Is Actor
From Brazil
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 5 October 1935, São Paulo
Age 86 years
The details (from wikipedia)

Biography

Tarcísio Magalhães Sobrinho, usually known as Tarcísio Meira (born October 5, 1935 in São Paulo) is a well-known actor in Brazil. He was one of the first actors to work in the most popular Brazilian channel Globo. He is the longtime owner of Fazenda Sao Marcos, a 5000 ha cattle ranch in the eastern Amazonian state of Para. Fazenda Sao Marcos is located approximately 20 km east of Aurora do Para, off the Belem-Brasília highway.

Soap operas

  • 2016 A Lei do Amor - Fausto Leitão
  • 2008 A Favorita - Copola
  • 2006 Páginas da Vida - Tide (Aristides Martins de Andrade)
  • 2005 Bang Bang - John McGold (special participation)
  • 2004 Senhora do Destino - José Carlos Tedesco (special participation)
  • 2002 O Beijo do Vampiro - Bóris Vladesco
  • 2001 Um Anjo Caiu do Céu - João Medeiros
  • 1998 Torre de Babel - César Toledo
  • 1996 O Rei do Gado - Giuseppe Berdinazzi (special participation in the first phase)
  • 1994 Pátria Minha - Raul Pellegrini
  • 1993 Fera Ferida - Feliciano Mota da Costa (special participation)
  • 1992 De Corpo e Alma - Diogo
  • 1990 Araponga - Aristênio Catanduva (Araponga)
  • 1986 Roda de Fogo - Renato Villar
  • 1983 Guerra dos Sexos - Felipe de Alcântara Pereira Barreto
  • 1981 Brilhante - Paulo César
  • 1980 Coração Alado - Juca Pitanga
  • 1979 Os Gigantes - Fernando Lucas
  • 1977 Espelho Mágico - Diogo Maia
  • 1976 Saramandaia - D. Pedro I (special participation)
  • 1975 Escalada - Antônio Dias
  • 1973 O Semideus - Hugo Leonardo Filho/Raúl de Paula
  • 1973 Cavalo de Aço - Rodrigo Soares
  • 1971 O Homem que Deve Morrer - Ciro Valdez
  • 1970 Irmãos Coragem - João Coragem
  • 1969 Rosa Rebelde - Sandro/Fernando de Aragón
  • 1968 A Gata de Vison - Bob Ferguson
  • 1967 Sangue e Areia - Juan Gallardo
  • 1967 O Grande Segredo - Celso (TV Excelsior)
  • 1966 Almas de Pedra - Eduardo (TV Excelsior)
  • 1965 A Deusa Vencida - Edmundo Amarante (TV Excelsior)
  • 1964 Ambição - Miguel (TV Excelsior)
  • 1963 2-5499 ocupado - Larry

Series

  • 2004 Um Só Coração - Antônio de Sousa Borba (Colonel Totonho)
  • 2000 A Muralha - Dom Jerônimo Taveira
  • 1998 Hilda Furacão - Coronel João Possidônio (participation)
  • 1985 Grande Sertão: Veredas - Hermógenes
  • 1985 O Tempo e o Vento - Capitão Rodrigo Cambará
  • 1984 Meu destino é pecar - Paulo de Oliveira
  • 1988 Tarcísio & Glória

Filmography

  • 1994 - Boca
  • 1990 - Boca de Ouro
  • 1987 - Eu
  • 1983 - O Cangaceiro Trapalhão
  • 1982 - Amor estranho amor
  • 1981 - O beijo no asfalto
  • 1981 - Eu Te Amo
  • 1981 - A Idade da Terra
  • 1979 - O Caçador de Esmeraldas
  • 1979 - República Dos Assassinos
  • 1977 - Elza e Helena
  • 1974 - O Marginal
  • 1972 - Independência ou Morte
  • 1972 - Missão: Matar
  • 1971 - As Confissões de Frei Abóbora
  • 1970 - Amemo Nus (unfinished)
  • 1969 - Quelé do Pajeú
  • 1969 - Máscara da Traição
  • 1969 - Verão de Fogo
  • 1965 - A Desforra
  • 1963 - Casinha Pequenina

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Tarcísio Meira

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes