Quantcast
peoplepill id: sywert-van-lienden
SVL
2 views today
2 views this week
Sywert van Lienden

Sywert van Lienden

Dutch columnist and writer
Sywert van Lienden
The basics

Quick Facts

Intro Dutch columnist and writer
Is Journalist Columnist Writer
From Netherlands
Type Journalism Literature
Gender male
Birth 18 September 1990
Age 30 years
Sywert van Lienden
The details (from wikipedia)

Biography

Sywert van Lienden (Rhenen, 18 september 1990) is een politiek activist en lobbyist. Hij is oud-voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en initiator van de politieke jongerenbeweging G500.

Biografie

Van Lienden zat op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. In november 2007 gaf hij als LAKS-voorzitter leiding aan protestacties tegen de 1040-urennorm in het Nederlands voortgezet onderwijs. Hierdoor verwierf hij nationale bekendheid. Van Lienden schreef als columnist voor onder meer PAUZE Magazine (in 2008), HP/De Tijd (sinds augustus 2009) en NRC Next (juli 2012). Hij was in 2007 onafhankelijk lid van het jongerenpanel van de Sociaal-Economische Raad.

In april 2012 presenteerde Van Lienden in het televisieprogramma Buitenhof de G500, een jongerenbeweging die zich ten doel stelde de Nederlandse politiek van binnenuit te hervormen. De G500 telde in korte tijd meer dan duizend leden, die allen lid waren geworden van de politieke partijen VVD, CDA en PvdA. Op de politieke congressen van deze partijen trachtten G500-leden de partijprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 te beïnvloeden door mee te stemmen.

Van Lienden schuift regelmatig aan in het televisieprogramma De Wereld Draait Door als politiek commentator. In januari 2016 ging hij de mist in door te beweren dat 1 op de 20 allochtonen werd verdacht van een zedendelict. Achteraf bleek dat hij twee tabellen door de war had gehaald. Het daadwerkelijke cijfer - voor zover dat uit het onderzoek dat Van Lienden aanhaalde geconcludeerd kon worden - lag fors lager. Na de uitzending maakte hij publiekelijk excuses voor zijn vergissing.

Publicaties

  • 2013: Het Karakter tussen Personalities en Robotbreinen. Amsterdam: Vossiuspers UvA. 20 pp

Externe links

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes