Quantcast
peoplepill id: suzanne-paalgard
SP
1 views today
1 views this week
Suzanne Paalgard

Suzanne Paalgard

Norwegian actress
Suzanne Paalgard
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian actress
Is Actor
From Norway
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 8 January 1973, Oslo, Norway
Age 47 years
Star sign Capricorn
The details

Biography

Suzanne Paalgard (fødd 8. januar 1973) er ein norsk skodespelar frå Oslo. Ho starta som skodespelar i friteatergruppa på Uranienborg ungdomsskule, og den profesjonelle skodespelarkarrieren hennar starta ho som påkleder på Nationaltheatret.

På TV er ho mellom anna kjent frå såpeserien Offshore som gjekk på NRK, og dessutan barneseriane Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen (òg på NRK). Ho har elles medverka i spelefilmane Jeg er Dina og Budbringeren.

Paalgard har vore med i oppsetjingar for Det Åpne Teater, Haugesund Teater, Brageteatret, Torshovteatret og Nationalteatret, der ho òg har vore regiassistent. Ho spelte òg ei lita rolle i TV-serien Mot i Brøstet.

Susanne Paalgard har òg bidratt som norske stemmar i ei rekke animasjonsfilmar.

Filmografi

  • 2013: Rive-Rolf (stemme, sersjant Calhoun)
  • 2002: Kissed by You (Lisa)
  • 2002: Jeg er Dina (tenestepike)
  • 1997: Budbringeren (kvinne på kafé)
  • 1990: Døden på Oslo S (jente som kliner med Roy)

TV-roller

  • 2012: Erobreren (Sonja)
  • 2011: Taxi (Trine Larsen)
  • 2002: Jul på Månetoppen (blånissejenta Turte)
  • 1999: Jul i Blåfjell (blånissejenta Turte)
  • 1996-2000: Offshore (Åsa Vestly)

Bakgrunnsstoff

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.filmfront.no/actor/32338/
http://www.oslonye.no/om_teatret/skuespillere/400.html/
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,4005465
https://viaf.org/viaf/229433334
http://isni.org/0000000365409686
https://musicbrainz.org/artist/89764cde-0c92-4ee2-996b-f1774fea554c
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes