Quantcast
peoplepill id: sune-lund-sorensen
SL
1 views today
1 views this week
Sune Lund-Sørensen

Sune Lund-Sørensen Danish film director

Danish film director
Sune Lund-Sørensen
The basics

Quick Facts

Intro Danish film director
Was Film director
From Denmark
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 28 July 1942
Death 21 December 2006 (aged 64 years)
Star sign LeoLeo
Family
Spouse: Lise Roos
The details

Biography

Sune Lund-Sørensen (født 28. juli 1942 i Gjern, død 21. december 2006 i Stockholm, Sverige) var en dansk filminstruktør, der mest er kendt for at instruere film-udgaverne af to af Dan Turèlls krimier, Mord i mørket og Mord i Paradis.

Sune Lund-Sørensen lavede i slutningen af 1960'erne et par dokumentarfilm, og i øvrigt arbejdede han en del i Sverige. Således var hans debutspillefilm netop den svenske Smuglerkongen fra 1985. Siden blev det til flere produktioner inden for flere genrer.

Filmografi

Sune Lund-Sørensen har instrueret følgende film:

  • 66 dage med Jeppe (1981)
  • Smuglerkongen (Sverige, 1985)
  • Mord i mørket (1986)
  • Mord i Paradis (1988)
  • Danish symphony (1988, film beregnet på reklamefremstød)
  • Camping (1990)
  • Joker (1991)

Eksterne henvisninger

Stub
Denne biografi om en filminstruktør er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om Sune Lund-Sørensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/1225
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=8261
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=12174
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=175725
https://gravsted.dk/person.php?navn=sunelund-soerensen
https://www.worldcat.org/identities/containsVIAFID/120717886
https://viaf.org/viaf/120717886
http://isni.org/0000000079213121
http://catalogo.bne.es/uhtbin/authoritybrowse.cgi?action=display&authority_id=XX4954902
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes