Quantcast
peoplepill id: steen-gottlieb
SG
1 views today
1 views this week
Steen Gottlieb

Steen Gottlieb

Steen Gottlieb
The basics

Quick Facts

Is Athlete Archer
From Denmark
Type Sports
Gender male
Birth 1987
Age: 33 years
The details

Biography

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Steen Gottlieb (født 1987) er en dansk bueskytte, som begyndte at skyde med bue som 3-årig i Broager Bueskytter.

Som 4-årig blev han medlem af Hillerød bueskytter, fordi familien flyttede til Hørsholm. Han blev dansk mester første gang som 5-årig og var stort set ubesejret frem til en alder af 7 år. Her skiftede han fra den traditionelle buetype, recurve, til compound.

Da familien flyttede tilbage til Broager i 1994, blev han igen medlem af Broager Bueskytter.

Han er den eneste, som har vundet 35 ud af 37 stævner. Han vandt 23 stævner i træk, og han er den yngste medaljetager ved et nordisk mesterskab. I 1998 blev det til en tredjeplads i aldersgruppen 13-16, på trods af en alder af blot 11.

Han satte verdensrekord i en alder af 16 år. Det ville kunne være blevet til flere, hvis det ikke havde været for en procedurefejl. Han satte også to europæiske rekorder. Han har repræsenteret Danmark to gange ved verdensmesterskaberne for juniorer og ved tre europamesterskaber, hvilket har indbragt ham to VM-bronzemedaljer og én EM-guldmedalje for hold.

Han har været nummer 3 og nummer 6 på den europæiske rangliste for juniorer, og han nåede frem til sommeren 2006 at vinde 13 danmarksmesterskaber, et nordisk mesterskab (samt to tredjepladser), et europamesterskab og en række regionale mesterskaber.

Han har sat 10 danske rekorder, 1 verdensrekord og 2 europæiske rekorder. I løbet af en karriere på 17 år nåede han at vinde 147 guldmedaljer, og han har alt i alt vundet næsten 300 præmier.

Kilder og eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://politiken.dk/sport/ECE109137/40-lande-til-vm-i-bueskydning-i-danmark/
http://www.jv.dk/artikel/200942:Soenderborg--Bueskyttetalent-skifter-maalet-ud
http://www.jv.dk/artikel/173450:Soenderborg--Bueskytter-kaemper-for-VM-plads
http://www.jv.dk/artikel/131732:Soenderborg--Lokal-skytte-er-nummer-otte-i-verden
http://www.jv.dk/artikel/124385:Soenderborg--Store-forventninger-til-Steen
http://www.jv.dk/artikel/78897:Soenderborg--Unge-bueskytter-ramte-plet
http://www.jv.dk/artikel/64204:Soenderborg--Bueskytter-fra-Broager-skoed-sig-til-guld
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes