Quantcast
peoplepill id: soren-hoy
SH
1 views today
1 views this week
Søren Høy

Søren Høy

Danish journalist
Søren Høy
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Is Journalist
From Denmark
Type Journalism
Gender male
Birth 22 December 1972
Age 48 years
Star sign Capricorn
Peoplepill ID soren-hoy
The details (from wikipedia)

Biography

Søren Høy (født 22. december 1972 i Spentrup ved Randers) er en dansk forfatter, foredragsholder, filmjournalist og filminstruktør. Fra 2007 til 2010 var han rektor på European Film College i Ebeltoft, hvor han afløste Pia Marquard.

Han er student (1991) fra Randers Statsskole og cand.mag. i medievidenskab (2014) fra Aarhus Universitet.

Karriere

Søren Høy slog sit navn fast som filmanmelder på DR's filmmagasin Bogart, hvor han arbejdede sammen med Ole Michelsen. Efter Bogart fik han sit eget magasin, Filmland, der var det første trimedielle filmmagasin i Danmark med tv, radio og webredaktion. Filmland blev sendt på DR i 2003 og 2004. Han var ansat ved DR fra 1998 til 2005.

Han er ofte brugt som kommentator i forbindelse med Oscar-showet, hvor han medvirker som ekspert i den direkte transmission.

Derudover har han skrevet bogen Filmstjerner (2005) og bidraget til adskillige antologier bl.a. Filmland 2003 (2003), Filmland 2004 (2004) og Fotografens øje (2009).

Søren Høy har leveret kronikker til de fleste af landets dagblade. I 2004 skrev han i Politiken et af de første kritiske indlæg om den amerikanske dokumentarist Michael Moore . I 2004 startede han en debat i om de danske Oscar-indstillinger, da han kritiserede, at Jørgen Leths De fem benspænd blev indstillet fra dansk side.

Fra 2006 har han skrevet fast for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han skrev og instruerede i 2007 en mockumentary om Lars Von Triers film Direktøren for det hele. Den findes på filmens officielle dvd-udgivelse. I filmen medvirker bl.a. Casper Christensen, Iben Hjejle og Peter Gantzler.

I flere år var han fast paneldeltager i DR P1 programmet Netværket, hvor erhvervsledere og debattører diskuterede aktuelle problemstillinger.

I 2008 stiftede han sammen med Lars Top-Galia fra rockgruppen Sort Sol kunstbureauet artFREQ, der laver koncerter, udstillinger og udgiver musik og film.

I 2009 blev Søren Høy medlem af filmtænketanken Image of Europe, under ledelse af den tyske Cannes-vinder Wim Wenders. Tænketanken lavede en kollektivt udtalelse, hvis pointe var, at Europas statsledere skulle give plads til den emotionelle side af Europa, bl.a. ved at uddanne europæerne i brugen og analysen af filmmediet.

Søren Høy var som den første dansker korrespondent for verdens største filmbranchemagasin The Hollywood Reporter.

I 2008-2009 var han filmanmelder på TV2s morgenprogram GO' Morgen Danmark.

I 2009 startede Morgenavisen Jyllands-Postens webside et blog-univers, hvor Søren Høy blogger om filmkunst og filmpolitik.

I 2010 lavede Søren Høy uddannelsen OureDox sammen med filminstruktøren Kasper Torsting. Uddannelsen på gymnasiet i Oure er den første af sin slags, hvor unge kan læse dokumentarfilm fra 1G. Desuden er der etableret en højskolelinje, hvor eleverne har et seks måneders kursus i dokumentarfilm.

I 2011 skrev Søren Høy spillefilmen Single, der er løst baseret på Marlene Weybølls bøger om Singleton.

I 2012 lavede han en dokumentarserie i seks afsnit, Spis Vietnam, der blev sendt på DR2. Serien handlede om et moderne Vietnam i forandring.

Referencer

Eksterne henvisninger

Artiklen om Søren Høy kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://sorenhoy.com/wp-content/uploads/2014/09/CV-S%C3%B8ren-H%C3%B8y-sorenhoy.com_.pdf
http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE90027/michael-moore-fin-film-skidt-fyr/
http://politiken.dk/kultur/ECE94099/de-fem-benspaend-forbliver-oscarkandidat/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes