Quantcast
peoplepill id: slavka-kavcic
SK
1 views today
1 views this week
Slavka Kavčič

Slavka Kavčič

Slavka Kavčič
The basics

Quick Facts

Is Economist Professor Educator
From Slovenia Socialist Federal Republic of Yugoslavia Serbia Croatia
Field Academia Finance
Gender female
Birth 21 April 1938, Grmada, Trebnje Municipality, Slovenia
Age 84 years
Star sign Taurus
Education
University of Ljubljana
The details (from wikipedia)

Biography

Slavka Kavčič, slovenska gospodarstvenica in univerzitetna profesorica, * 21. april 1938, Grmada pri Trebnjem. Je sestra nekdanjega ljubljanskega nadškofa in metropolita Alojzija Šuštarja. Poročena je z Bogdanom Kavčičem.

Življenjepis

Kavčičeva je leta 1962 diplomirala na ljubljanski EF, ter 1983 doktorirala na mariborski EPF (takrat VEKŠ). Od 1962 je delala v upravnih organih in gozdnogospodarskih organizacijah. Leta 1979 je postala predavateljica na gozdarskem oddelku BF v Ljubljani, od 1990 dalje kot redna profesorica.

Delo

Kavčičeva raziskuje predvsem ekonomsko problematiko gozdarskih podjetij. Objavila je več samostojnih knjig (Dohodek iz izjemnih ugodnosti, 1974; Informacije za ugotovitev dela dohodka, ki izhaja iz različnih naravnih proizvodnih pogojev gospodarjenja v gozdarstvu, 1977), knjige v soavtorstvu in preko 40 znanstvenih in strokovnih člankov ter okoli 50 ekspertiz in elaboratov.

Glej tudi

  • priimek Kavčič

Viri

  1. Enciklopedija Slovenije. (1991). Knjiga 5. Ljubljana: Mladinska knjiga
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Slavka Kavčič

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes