Quantcast
peoplepill id: silvana-afonsoewa
SA
1 views today
6 views this week
Silvana Afonsoewa

Silvana Afonsoewa

Surinamese politician
Silvana Afonsoewa
The basics

Quick Facts

Intro Surinamese politician
Is Nurse Politician
From Suriname
Type Healthcare Politics
Gender female
Birth 4 June 1989, Paramaribo, Suriname
Age 31 years
Star sign Gemini
Politics National Democratic Party
The details

Biography

Silvana Afonsoewa (Paramaribo, 4 juni 1989) is een Surinaams politicus. Zij is sinds 2015 lid van De Nationale Assemblée (DNA) voor de Nationale Democratische Partij (NDP).

Biografie

Afonsoewa is afkomstig uit Paramaribo. Ze volgde een opleiding verpleegkunde, met van 2007 tot 2012 er een werkervaringsplaats naast, en behaalde haar pedagogische getuigschrift. Van 2012 tot 2015 werkte ze als verpleegkundige in het Diakonessenhuis. Ze is ongehuwd en heeft drie kinderen.

Ze was voorzitter van de jongerenorganisaties van de stadsdelen Latour en Ephraimzegen in Paramaribo. Daarnaast was ze ondervoorzitter van de Ressort Raad Latour (2010-2015), lid van de Raad van Commissarissen van de Stichting Beheer en Exploratie Crèches (2011-2015) en nam ze deel aan de Commissie basisgoederenpakket (2012-2015).

Ze deed mee aan de verkiezingen in 2015 als nummer 9 van de NDP in het kiesdistrict Paramaribo. Ze werd gekozen en maakte vervolgens haar entree in DNA. In 2018 was er onvrede in de NDP-afdeling van het ressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini, omdat niet iemand uit hun eigen midden maar Afonsoewa was benoemd tot hun voorzitter.

Nog voor haar lidmaatschap van DNA zette ze zich in voor woonkavels voor verpleegkundigen. Dit initiatief bracht ze in 2019 in een beslissende fase, met de legging van de eerste steen van de eerste huizen van het Zusterproject Jagtlust in Commewijne. Het uiteindelijke doel is om hier 425 verplegenden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te huisvesten.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.dna.sr/het-politiek-college/leden/silvana-afonsoewa/
https://www.youtube.com/watch?v=0Bl5mrYBeMc
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29606
https://www.srherald.com/suriname/2018/12/10/ndpers-boven-suriname-lusten-silvana-afonsoewa-niet-in-hoofdbestuur/
https://gfcnieuws.com/425-verplegenden-azp-komen-in-aanmerking-voor-perceel-in-commewijne/
https://www.waterkant.net/suriname/2019/10/24/eerste-steenlegging-voor-woningbouw-zustersproject-binnenkort/Eerste
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes