Quantcast
peoplepill id: sigurd-folkestad
SF
1 views today
1 views this week
Sigurd Folkestad
Norwegian-American priest, journalist and author

Sigurd Folkestad

Sigurd Folkestad
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian-American priest, journalist and author
Was Priest Author Journalist
From Norway United States of America
Field Journalism Literature Religion
Gender male
Birth 9 March 1877, London, UK
Death 19 March 1963 (aged 86 years)
Star sign Pisces
Family
Father: Abraham Folkestad
Siblings: Bernhard Folkestad
The details (from wikipedia)

Biography

Sigurd Folkestad (født 9. mars 1877 i London, død 19. mars 1963) var en norsk-amerikansk prest, journalist og forfatter.

Han var sønn av Abraham Folkestad, og vokste opp i Drammen. Sun ung voksen var han redaktør for ungdomsbladet Vårsol, og senere også for Sjømenns kristelige forenings blad Signal. Da han var i Vårsol var han en av de første redaktører som satte Herman Wildenveys dikt på trykk.

Folkestad utvandret til Amerika i 1902, der han ble assistent ved den norske sjømannskirken i Brooklyn. Han var samtidig redaktør for Nordiske Blade. Han tok teologisk embedseksamen ved Den norske synodes fakultet i St. Paul, og fra 1909 til 1920 var han prest for fem norske menigheter i Wisconsin.

Han flyttet tilbake til Norge som generalsekretær for Nordmanns-Forbundet, før han fra 1925 ble sykehuspreset ved Aker sykehus. Han arbeidet som dette til han gikk av med pensjon i 1947.

Han skrev teksten til Drammenssangen (1915), og også til en norsk-amerikansk «nasjonalsang» som gikk til topps i en konkurranse med 177 sanger.

Bibliografi

  • Fra utflytter-kampen (1910)
  • Paa kongevei (1911)
  • Flytfugl (1916)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 11 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Sigurd Folkestad

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes