Quantcast
peoplepill id: sigrid-husjord
SH
7 views today
7 views this week
Sigrid Husjord

Sigrid Husjord

Danish actress
Sigrid Husjord
The basics

Quick Facts

Intro Danish actress
Is Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 17 October 1978
Age 42 years
Star sign Libra
Peoplepill ID sigrid-husjord
The details

Biography

Sigrid Kandal Husjord (født 17. oktober 1978 i Harstad i Norge) er en norskfødt skuespiller og danser. Husjord er dværg. Hun har især medvirket i teaterstykker, og har modtaget Årets Reumert i 2012, for sin birolle i Oliver med et Twist på Nørrebro Teater.

Karriere

Husjord er uddannet skuespiller fra The Commedia School i København 2005-2007 og herefter Lee Strasberg Film & Theatre Institute i New York i 2007. Hun fik sin debut i Hamlet på Gladsaxe Ny Teater i 2007. Året efter turnerede hun med forestillingen Grasping the Floor With the Back of My Head, der blev opsat af Mute Comp. Physical Theatre på Dansescenen. De turnerede både i Danmark og i udlandet, og spillede bl.a. i Kairo, Egypten.

Hun blev nomineret som "Bedste Skuespillerinde" på Cairo International Festival for Experimental Theatre og "Bedste Kvindelige Performer" til Dublin Fringe Festival.

Hun har medvirket i DR's rollespilserie Barda i 2009 og 2012, der er blevet sendt på DR Ramasjang. I 2010 medvirkede hun i Cirkus Summarum.

I 2011 medvirkede hun i Oliver med et Twist, der blev spillet på Nørrebro Teater. Her spillede hun sammen med bl.a. Rune Klan, Annika Aakjær og bandet Analogik. Hun modtog Årets Reumert for bedste birolle i 2012 for sin rolle i stykket.

Hun medvirker også i tv-julekalenderen Tvillingerne og Julemanden (2013) som Benz. I sommeren 2015 var hun sammen med Søren Østergaard med i Zirkus Nemo.

Derudover har hun været engageret på Aveny-T, Den Jyske Opera, Østre Gasværk, Husets Teater og Det Kongelige Teater.

Filmografi

År Titel Rolle Noter
2009-2012 Barda
2011 Forbandelsen Pingvin og Panda
2013 Tvillingerne og Julemanden Benz Julekalender
2014 Kampen for tilværelsen
2015 Emma og Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte Benz
2016 Ditte og Louise ll
2016 Den Anden Verden Heinz Julekalender
2019 Kaptajn Bimse

Referencer

Eksterne henvisninger

Stub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om skuespilleren Sigrid Husjord kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
Autoritetsdata
Autoritetsdata
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://politiken.dk/ibyen/scene/ECE2621529/sigrid-er-117-centimeter-og-skuespiller-jeg-har-vist-at-jeg-kan-noget/
http://www.aalborgteater.dk/Bag-scenen/Skuespillere/Vis-skuespiller/Sigrid-Husjord.aspx
http://gaffa.dk/anmeldelse/53391
http://www.jyske-opera.dk/dk/presserum/cv-er/person/Sigrid--Kandal-Husjord/?no_cache=1
http://www.kulturkupeen.dk/king-lears-milde-galskab/
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/215712
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=21345
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=47773
https://www.worldcat.org/identities/containsVIAFID/4161149368888185980003
https://viaf.org/viaf/4161149368888185980003
http://id.loc.gov/authorities/names/no2017052839
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes